Android 5.0 Lollipop pro Android Wear představen: co je nového?

Aktualizace na Android 5.0 Lollipop se nedočkaly pouze telefony a tablety s Androidem, ale nově také chytré hodinky s operačním systémem Android Wear. Google včera update představil a oznámil také seznam novinek, kterých je poměrně velké množství. Uživatelé chytrých hodinek se dočkají opravy některých nedostatků, ale i nových funkcí.

Android Wear

Nová aktualizace chytrých hodinek s Android Wear po dlouhých týdnech spekulací spatřila oficiálně světlo světa a přináší několik pěkných novinek. Mezi hlavní tahouny aktualizace určitě patří fakt, že je software založený na novém Androidu 5.0 Lollipop. Tento update s sebou přináší hlavně jednu grafickou změnu, kterou je přidání oficiálního API ciferníky, které si můžete stáhnout z Obchodu Play a fungují právě pouze na nové aktualizaci Android Wear. Mezi novými ciferníky je například i jeden s tématem hry Plants vs. Zombies nebo s postavičkami z filmu Já, padouch. V Google Play jsou ciferníky ke stažení už nyní, ale ty nevyužívají oficiální API Googlu. Autoři dosavadních ciferníků budou mít 2 měsíce na to, aby je upravili podle nových API, které dovolují opravdu zajímavé kreace. Všechny nové ciferníky, které Google oznámil, si můžete prohlédnout a po aktualizování svých hodinek stáhnout zde

TIP: Sony SmartWatch 3 s Android Wear a GPS se již prodávají v ČR

Nově dostupné ciferníky

Aktualizace však pouze nezvýšila číslo Androidu a nepřidala jen podporu nových ciferníků. Do výčtu funkcí se přidala možnost otevřít omylem odhozenou kartu, což je věc, po které majitelé hodinek s Android Wear poměrně hlasitě volali. Google také přepracoval nepřehledné menu spouštění funkcí a aplikací, které se nově po klepnutí na ciferník řadí podle frekvence používání položek, a lze to vnímat spíše jako seznam nedávno provedených akcí. Nový je také rychlý přístup k různému nastavení tažením z horní části displeje dolů, kde se předtím nacházel jen čas a možnost vypnout notifikace. K dispozici budou také dva nové režimy, kterými jsou Kino/Divadlo a Slunečno. Režim Kino/Divadlo vypne automatické zapínání displeje a deaktivuje veškeré vibrace, takže vás hodinky nebudou v tmavém sále vůbec rušit. Režim Slunečno naopak dočasně zvýší jas displeje na maximum.

Motorola Moto 360

Co se aplikací týče, můžete nově jednoduše blokovat upozornění jakékoliv aplikace přímo z hodinek a nemusíte tak „šachovat“ s telefonem. Poslední novinkou je možnost sledovat to, kolik energie a dat spotřebovávají vaše aplikace na hodinkách. Aktualizace má dorazit na všechny současné Android Wear zařízení během následujícího týdne. Abyste mohli používat nové ciferníky, budete potřebovat právě novou aktualizaci Android Wear Lollipop, ale také novou ovládací aplikace na váš telefon.

TIP: podívejte se na náš nový katalog wearables

Zdroje: androidpolice.com, phonearena.com, talkandroid.com, googleblog.blogspot.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze