Andrew Bocking, výkonný ředitel pro BBM, opouští BlackBerry

1

Dlouholetý zaměstnanec společnosti BlackBerry, Andrew Bocking, opouští svou pozici výkonného ředitele BlackBerry Messenger divize. Ve své funkci byl zhruba půl roku a jeho hlavním posláním bylo uvést populární BlackBerry Messenger na platformy Android a iOS.

Andrew Bocking usedl do vedení divize BBM v květnu 2013, tedy v době, kdy BlackBerry oficiálně oznámilo, že chystá BBM uvolnit na platformy Android a iOS. Již předtím však vedl divizi softwarových produktů, takže BBM je v jeho rukou již opravdu dlouho. Během jeho působení se BBM naučilo telefonovat, provádět videohovory s funkcí sdílení obrazovky, byla představena funkce BBM Channels a samozřejmě nesmíme opomenout uvolnění BBM klienta pro platformy Android a iOS.

Thorsten Heins (vlevo) a Andrew Bocking
Bývalý CEO BlackBrry, Thorsten Heins (vlevo) a šéf divize BBM, Andrew Bocking

"Mohu potvrdit, že Andrew Bocking, EVP for BBM, se rozhodl opustit BlackBerry. Děkujeme mu za roky jeho vedení a přispění do BBM" zní oficiální prohlášení BlackBerry. Vzhledem k celkem strohému vyjádření a minimu detailů kolem jeho odchodu se samozřejmě roztrhl pytel s nejrůznějšími spekulacemi. Podle některých byl Andrew z BlackBerry takzvaně „odejit“ kvůli jinému managerovi, který usiloval o jeho místo. Jiné zdroje uvádějí například sloučení BBM a Enterprise divizí společnosti pod společné vedení, případně neshody s dalšími členy vedení společnosti.

Podle posledních informací je však potvrzeno, že Andrew odešel na vlastní žádost. Zda tomu skutečně tak je nebo není se asi nikdy pořádně nedozvíme.

Zdroje: crackberry.com, bgr.com