Analýza: Nokia prodá letos až 37 milionů Windows Phone telefonů

1

Uplynulý rok nebyl pro Nokii ani platformu Windows Phone nijak extrémně úspěšný. Teprve ke konci udělala menší díru do světa s modelem N9 a nejnovější Lumií 800. Její nástupce, včetně dalších verzí systému od Microsoftu, tak směřují svůj útok především na rok letošní. Analytici tak předpokládají, že právě letos půjde o velký třesk jak u finského výrobce, tak systému WP.

Analytik Morgan Stanley předpokládá, že za letošní rok prodá Nokia až 37 milionů přístrojů s operačním systémem Windows Phone a toto číslo naroste až na 64 milionů v roce 2013. Nehledě na úctyhodná čísla se však také očekává, že letos Nokii poprvé v globálních prodejích předběhne Samsung, který se o pozici největšího světového prodejce snaží už pěkně dlouho. Do celkového chumlu se přidává i HTC se svými předpokládanými 43 miliony prodaných smartphonů a ve výsledku nám platforma Windows Phone nabírá na obrátkách jako nikdy předtím.

To se ostatně dalo předpokládat, vezmeme-li v úvahu, že se dílko Microsoftu jako každý jiný systém potřebuje rozběhnout a na dnešním velmi těsném a konkurenčním trhu to jde mnohem hůře. Rok 2012 tak pro systém může být přelomový a ví to i sám Microsoft.

TIP! Přečtěte si také preview na novou Nokii Lumia 900.

„Máme se ještě se systémem Windows Phone rozhodně kam rozvíjet,“ řekl šéf společnosti, Steve Ballmer na výstavě CES. „Mám ale tušení, že se nám ta práce nakonec vyplatí.“

Nezbývá, než počkat a přesvědčit se na vlastní oči.

Zdroje: slashgear.com, mynokiablog.com

Diskuze ke článku
corus
Za mne je škoda, že tam není Android, popř. možnost si OS vybrat. Každopádně telefon pěknej.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze