Amerika řeší záhadu valentýnských textovek

2
Amerika řeší záhadu valentýnských textovek
  • Mnoho Američanů obdrželo textové zprávy odeslané okolo letošního Valentýna
  • Problém se týká různých telefonů i operátorů
  • Patrně šlo o chybu při údržbě

USA a Kanada žijí neobvyklou záhadou. Lidem tam ve velkém začaly chodit textové zprávy, které byly odeslány letos 14. února nebo kolem tohoto data. V tento den se v USA i jinde na světě slaví Valentýn, a tak v těchto zprávách nebyla nouze o vyznání lásky nebo podobné emocionální záležitosti.


Mnoho zpráv však svou cestu k příjemci našlo až po dlouhých devíti měsících. Napříč internetem se začínají ozývat lidé, pro které tato zdánlivě banální chyba znamená emocionální zátěž. Například v případě, že jim takto opožděně přišla zpráva od jejich ex-známosti nebo dokonce od někoho, kdo už není mezi živými.

Nelze přitom vysledovat společného jmenovatele – liší se jak telefony, tak jejich operační systémy i používaní operátoři. Podle šetření theverge.com byla chyba v systému, který operátoři používají k vzájemnému propojení. Americký T-Mobile to označil jako „chybu dodavatele“, operátor Sprint zase jako „jednorázovou chybu při údržbě, která se nebude opakovat“.

Server androidcentral.com zase získal vyjádření firmy Syniverse, která dodává americkým operátorům technologie. Podle ní se kvůli chybě v údržbě špatně odeslalo 168 149 textových zpráv.

Diskuze ke článku
Řezňýk
Podle mých informací dostal odpovědný pracovník NSA chřipku a textovou komunikaci tak zkontroloval až se zpožděním. Stane se.
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Asi je posílali skrze Internet Explorer.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze