Alcatel slibuje supertelefon s W10M a podporou funkce Continuum

23

S novým operačním systémem Windows 10 Mobile se začíná měnit situace, kdy takřka všechny smartphony na této platformě vyrábí samotný Microsoft. Jedním z výrobců, kteří to myslí s mobilními Windows vážně, je i čínský Alcatel, respektive TCL. Ten už na začátku roku představil dva modely a plánuje další, včetně špičkového modelu.

Alcatel OneTouch

Jeho dosavadní novinky Alcatel OneTouch Fierce XL a osmipalcový tablet Alcatel OneTouch Pixi 3 8 se nachází na spodním konci výkonnostního i cenového spektra. Alcatel Idol Pro 4, který je podle senior viceprezidenta pro Severní Ameriku, Steva Cistulliho, mezi připravovanými modely, však bude skutečným supertelefonem.

TIP: Alcatel OneTouch Pixi 3 8: tablet s Windows 10 Mobile

Serveru Wmpoweruser se podařilo získat exkluzivní informace o chystané vlajkové lodi. Její výbava zahrnuje Full HD displej a především procesor Snapdragon 820, který umožňuje běh funkce Continuum. Alcatel Idol Pro 4 tak bude přímou konkurencí pro telefony Microsoft Lumia 950 (XL) a Acer Jade Primo. Stejně jako oni po připojení monitoru, klávesnice a myši do jisté míry nahradí počítač. Konkurenční výhodu by pak měla představovat ochrana před resetem, kterou některé Lumie nenabízí.

TIP: Alcatel OneTouch Fierce XL: levný tabletofon s Windows 10 Mobile

Pro tuto chvíli není více specifikací známo a i tyto se ještě můžou změnit, protože telefon je stále ještě ve vývoji. Stejně tak jasné za jak dlouho a zda vůbec se Idol Pro 4 dostane i do Evropy a na český trh. Stejně jako OneTouch Fierce XL by měl mít exkluzivitu T-Mobile USA.

Zdroje: wmpoweruser.com, wpxbox.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
mm
Tyhlety exlkluzivity pro USA mě štvou. Takovejch vcelku zajímavých telefonů jako BLU, nebo v minulosti Samsung Ativ SE, nebo HTC one m8.
Xwert Is
Xwert Is
Hmm sd820 a fullhd konečne niekto zapojil rozum a nepchá zbytočný QHD tam kde ho nie je treba ? Ešte aby to malo 4,7-5,2" a aspoň 4000 mAh batériu a poriadny foťák ( aspoň ako galaxy s6) a usb-c. Som zvedavý s čím prídu. Paradoxom je že dnes aj keď je milión výrobcov tak nikto neponúka ideálne zariadenie...
Petr
Je to luxus, snad to bude mít alespoň 5,5 palce. Sice bych raději Atom x5 nebo x7 a plnohodnotné Windows 10 ale ani tímhle bych nepohrdnul.
ANO
Po zkusenostech s alcately a jejich nefunkcnima sitema (napriklad absolutne nefunkcni GPS) bych si to jeste hodne rozmyslel .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze