Alcatel chystá na rok 2013 trojici nových tabletů Touch Tab

4

Po odhalení pětipalcových i extra tenkých smartphonů nám Alcatel představil také trojici tabletů, se kterými v letošním roce vstoupí na trh. Všechny se budou snažit udržet nízkou cenu, a přitom uživatelům nabídnout dostatečně výkonný hardware společně s pěkným vzhledem.

Ve většině aspektů jsou si modely One Touch 7 HD, One Touch 8 HD a One Touch 7 značně podobné. Všechny budou mít Android 4.1 Jelly Bean, slot pro paměťovou kartu microSD, dva HD modely navíc dostanou do vínku fotoaparáty s rozlišením 2 Mpx. Tablety jsou podobné i svým plastovým tělem a zaobleným vzhledem. Každý ale vyráží do boje s mírně jiným hardwarem a samozřejmě cenovkou.

Oficiální obrázek tabletu Alcatel One Touch Tab

One Touch Tab 8 HD

Jak již název napovídá, přístroj nabídne osmipalcový IPS displej, avšak překvapivě jen s rozlišením 1024 x 768 pixelů. Cenovka by totiž měla být nasazena nízko. V útrobách nalezneme dvoujádrový procesor s taktem 1,6 GHz, 1 GB operační paměti a 8 GB interního úložiště. Jak jsem podotknul už výše, chybět nebude ani slot pro paměťové karty, 2 Mpx fotoaparát a přední kamerka. Cena zatím byla stanovena na 179 dolarů, tedy v přepočtu cca 3300 korun bez daně.

TIP: Alcatel představil nejtenčí smartphone na světě.

One Touch Tab 7 HD

Tento kousek bude z trojice nejspíše nepřijatelnější. I přes sedmipalcovou úhlopříčku totiž nabízí IPS displej rozlišení 1280 x 800, což je o něco lepší, než v případě prvního modelu. Jinak jsou si tablety značně podobné, také Tab 7 HD má totiž dvoujádrový procesor, 1 GB RAM a 8 GB interního úložiště. Samozřejmostí je slot pro paměťové karty, 2 Mpx fotoaparát a kamerka. Překvapením je i nižší cena stojící na hranici 149 dolarů, tedy v přepočtu 2700 korun bez daně.

One Touch Tab 7

Trojici uzavírá nejlevnější a nejslabší tablet. Touch Tab 7 má sedmipalcový displej s rozlišením 1024 x 600 pixelů, 1 GB operační paměti, pouze jednojádrový procesor s taktem 1 GHz a 4 GB interního úložiště. Tomuto tabletu zcela chybí fotoaparát, přední VGA kamerka ale zůstává. S cenou 129 dolarů (tedy 2400 korun bez daně) půjde nejspíše o tablet jen pro nejvíce spořivé uživatele vezmeme-li v úvahu, že o pár desítek dolarů dražší Touch Tab 7 HD přináší uživateli mnohem lepší výbavu.

Všechny tablety jsou zatím plánovány do prodeje na třetí čtvrtletí letošního roku. Více informací, stejně jako upřesnění mezinárodní ceny, se dostaví v brzké době.

Zdroje: engadget.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
Michal
Hezké tablety i hezká cena.
js
"One Touch Tab 7 HD" jestli se parametry nezmění, bude u nás do 3500 i s daní, prostředí čistě Google a možnost upgradu na další verzi androidu tak si myslím že je to jasná volba ke koupi... škoda jen že nebude v prodeji už v prvním čtvrtletí...
pje
Škoda, že Tab 7 HD nemá interní GPS chip, takto se bude muset dokoupit externí. Jinak skvělá specifikace až na nejasnou grafiku (uvést HD nestačí).
pje
Bohužel na oficiálním webu Alcatelu jsou jiné údaje. Připravuje se pět tabletů, ale paměti jsou u 7" všechny jen 1/4GB. Grafika má být čtyřjádrová bez upřesnění.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze