Aktualizace Lumií na Windows 10 Mobile by mohla začít tento měsíc

58

Čekání na důležitou aktualizaci telefonů s Windows Phone 8.1 se uživatelům může zdát nekonečné. Několikrát odložené termíny a vidina aktualizace nikde. Světlo naděje však přinesl italský Vodafone, který hodlá aktualizace prvních modelů spustit již za pár dní.

Windows 10

V tuto chvíli máte pouze omezené možnosti, jak využívat nový systém Windows 10 Mobile. Buď si pořídíte jednu ze čtyř nových Lumií, nebo zvolíte alternativní ROM pro Xiaomi Mi4. Přechod na tento systém však má čekat i drtivou většinu starších modelů řady Lumia. Optimistické prognózy dokonce hovořily o první vlně aktualizací v prosinci loňského roku. Nevyšla však ani opožděná informace o únorovém termínu. Nyní však přeci jen svitla naděje, že se aktualizace skutečně blíží. Aktualizační plán totiž veřejně odhalil italský Vodafone.

TIP! Microsoft Lumia 650 naživo: vypadá lépe než vlajkové lodě

Můžeme vidět, že se v počátku jedná jen o šestici modelů Lumia. Konkrétně jde o Lumii 535, 635, 735, 830, 930 a 1520. Můžeme také vidět, že s vypuštěním aktualizace operátor počítá v týdnu od 7. do 13. března, což je již za pár dní. Samozřejmě je nutné vzít v potaz, že půjde o aktualizaci určenou pro modely italského Vodafonu, nicméně mohlo by jít jen o první vlaštovku a další operátoři, potažmo regiony by mohly záhy následovat.

Nepřehlédněte: Chybí vám aplikace na Windows 10? Dejte o tom vývojářům vědět

Windows 10 Mobile

Zdroje: lab.vodafone.it, phonearena.com

Diskuze ke článku
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
To stejně zase nevyjde. Kolik takových zpráv už bylo o aktualizaci na w10mobile?
Ifal
Takových zpráv už bylo :-D. Ale je mi to fuk 8.1 pro mě šlape pořád suprově i ve tři roky starý lumii...
Lsn
Hip hip, Hurray!
mirek
Ja si radeji jeste rok pockam az to MS konecne odladi, nebudu delat pokusniho kralika

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze