Acer uvádí nové řady konvertibilních notebooků Aspire R 13 a R 14

Společnost Acer dnes představila Aspire R 13 a R 14, dvě nové řady konvertibilních zařízení, které mohou snadno přecházet mezi různými notebookovými a tabletovými režimy. Řada R 13 umožňuje přetočení displeje o 180°, díky čemuž lze používat v šesti různých režimech. Řada R 14 jsou zase konvertibilní notebooky, které umožňují otočení víka o 360°.

Řada Aspire R 13

Aspire R 13,má tloušťku méně než 1" a hmotnost 1,5 kg. Ve výbavě je dvojice unikátních pantů pro lepší flexibilitu i stabilitu, má otočný kloub a pant se dvěma momenty. 13,3" displej je po stranách upevněn na kloubech Acer Ezel Aero HingeTM, což umožňuje jeho otočení na opačnou stranu a zařízení díky tomu lze využívat šesti různými způsoby. Tento rychlý a snadný způsob konverze mezi celou řadou režimů přináší možnost produktivní práce na klasickém notebooku i prohlížení obsahu na tabletu. Tyto panty jsou připojeny ke kovovému U rámu, který zvyšuje tuhost základny při zachování její malé tloušťky.

Oficiální fotografie Acer Aspire R 13

Všechny modely řady Aspire R 13 nabízí špičkové displeje. K dispozici budou modely s FullHD (1920 × 1080 px) nebo velmi vysokým rozlišením (WQHD, 2560 × 1440 px). Modely s FullHD displejem se také mohou pochlubit technologií IPS, díky které nabídnou široké pozorovací úhly a jsou tak ideální pro sledování filmů, prohlížení fotografií nebo pro pracovní prezentace. Modely s WQHD displejem se zase nabídnou technologii IGZO, s níž dosahují větší propustnosti světla při nižší spotřebě energie.

Nechybí ani technologie zabraňující ulpívání otisků prstů na displeji, která zároveň usnadňuje jeho případné čištění, zatímco se antireflexní vrstva postará o eliminování 90 % odrazů a zvyšuje kontrast displeje. Díky vestavěnému světelnému senzoru je jas obrazovky automaticky upravován podle okolních podmínek. Pro vysokou odolnost a dlouhou životnost je dotykový displej a vnější víko překryto tenkým, ale velmi pevným sklem Gorilla Glass 3.

Funkční režimy
Režim Notebook standardní možnost práce na klávesnici pro maximální produktivitu
Režim Ezel přináší možnost přesunutí displeje blíže k očím uživatele pro pohodlnější čtení a surfování
Režim Stojánek usnadňuje kreslení vývojových diagramů, dělání poznámek, spolupráci s ostatními nebo kreslení, stojan je dostatečně robustní pro kreslení a jiné interakce s dotykovou obrazovkou
Režim Tablet umožňuje použití R 13 jako tabletu pro surfování na webových stránkách, hraní her nebo sledování videa. Obrazovka dokonale zapadá do rámu základny, proto se R 13 snadno drží i v režimu Tablet
Režim Stan ideální pro použití na místech, kde je omezený prostor, jako je například výklopný stolek v letadle
Režim Displej vynikající pro prohlížení fotografií, přehrávání videa nebo hraní her s ostatními

Řada R 13 také spolupracuje s volitelným dotykovým perem Acer Active Pen, které se hodí ke kreslení, tvorbu a spolupráci s ostatními. Pero podporuje 256 úrovní tlaku, může fungovat jako myš a nechybí ani technologie detekující položenou dlaň na obrazovku – kreslení perem či prstem tak není nijak ovlivněno. Pero spolupracuje s exkluzivním softwarem Hover Access od Aceru, který nabízí hned několik aplikací pro práci či zábavu, jako je například psaní poznámek, kreslení a malování nebo úprava obrázků.

Oficiální fotografie Acer Aspire R 13

Kromě svých inovativních funkcí je řada R 13 vybavena také výkonným hardwarem. Pro dosažení maximálního výkonu jsou modely této řady osazeny procesorem Intel Core i5 nebo i7, až 1TB SSD v režimu RAID 0 a až 8 GB paměti. O prostorový zvuk ve filmech se stará technologie Dolby Digital Plus Home Theatre a o čisté podání hlasu zase technologie Acer Purified Voice, která je tvořena jak hardwarem (duální mikrofon), tak softwarem (rozpoznávání hlasu a zpracování zvuku). Aby bylo zajištěno tiché a účinné chlazení, je Aspire R 13 vybaven pokročilým duálním odvětráváním pro pohodlnou a nerušenou práci na počítači.

Cena a dostupnost

Řada Aspire R 13 bude k dispozici v oblasti EMEA na konci roku 2014 za cenu od 29 990 Kč.

Řada Aspire R 14 − Snadná přeměna

Acer Aspire R 14 je velmi podobný menšímu R 13 a jsou si velmi podobné. Konstrukci tvoří panty se dvěma momenty, které umožňují otočení displeje o 360°. Díky tomu nabídne Acer R 14 možnost snadné přeměny do čtyř různých režimů pro produktivní práci i zábavu − Notebook, Tablet, Displej nebo Stan.

Funkční režimy
Režim Notebook nejefektivnější způsob práce pro maximální produktivitu; ideální pro psaní velkého množství textu
Režim Displej umožňuje umístění obrazovky blíže k očím uživatele například při sledování filmů nebo pro použití notebooku jako fotorámečku
Režim Stan ideální do menších prostor, jako je kuchyňská linka nebo výklopný stolek v letadle
Režim Tablet použití jako tablet, surfování na internetu, snadné hraní her nebo pro komunikaci

360° panty s duálním momentem přináší kombinaci pružnosti a pevnosti, proto lze režim snadno změnit pouze jednou rukou, přitom se víko při používání dotyků nijak samovolně neotvírá. Panty jsou vyrobeny ze silné zinkové slitiny a měkké pryže, díky čemuž poskytnou dostatečnou odolnost a dokonalou tuhost pro používání dotykového ovládání. Kromě toho umožňuje konstrukce pantů otevření víka do úplné roviny. Displej je možné otočit na druhou stranu a získat tak tablet.

Víko i v takovém případě do základny přesně zapadne do základny. Je-li notebook používán v režimu Displej, panty celou konstrukci mírně nadzvedávají, čímž zabraňují tomu, aby se klávesnice dotkla stolu či jiného povrchu. Pro větší pohodlí se při přechodu mezi režimy automaticky otočí obraz a prohodí zvukové kanály. Díky tomu je obraz i zvuk vždy orientován správným směrem.

Oficiální fotografie Acer Aspire R 14

Řada R 14 je vybavena 14" HD (1 366 × 768 px) displejem a pro vysoký výkon procesorem Intel Pentium, Core i3, i5 nebo i7 a až 12 GB paměti. Některé modely nabízí dedikovanou grafiku NVIDIA GeForce 820M pro celkově lepší vizuální zážitek a vyšší herní výkon. Pevný disk s kapacitou 500 GB nebo 1 TB poskytuje dostatek úložného prostoru pro soubory, fotografie a videa.

Cena a dostupnost

Řada Aspire R 14 bude k dispozici v oblasti EMEA v říjnu 2014 za cenu od 16 900 Kč.

Zdroje: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze