Acer Liquid Z5 oficiálně představen: pět palců pro každého

10

V nejbližší době očekávejte opravdový příval novinek od všemožných výrobců, jedním z prvních je Acer Liquid Z5, novinka s pětipalcovým displejem zapadající do nižší střední třídy. Osud zamýšlené konkurence pro Moto G je ale v hvězdách, dostupnost pro Českou republiku potažmo Slovensko nebyla potvrzena.

Zařízení se jasně bude řadit k velikánům, jeho přesné rozměry činí 145 × 73 milimetru, tloušťka je pak vcelku příjemných 8,8 milimetrů. O hmotnosti jsme se toho ale zatím moc nedozvěděli, vzhledem k plastové konstrukci by však neměla vybočovat z normy. Třešničkou na dortu kapitoly design a konstrukce jsou přední stereoreproduktory, které jsme měli možnost poprvé vidět u modelu HTC One, zde ale inspiraci jen kvitujeme, uvidíme ale, jak na tom budou se samotnou kvalitou přednesu.

Samotný displej, zřejmě největší lákadlo celého zařízení, má úhlopříčku 5 palců. Od rozlišení jsme ale rozhodně očekávali lepší hodnotu, než výsledných 854 × 480 pixelů, jemnost displeje tak vůbec není na dobré úrovni. Technologie je navíc pouze TFT LCD, takže nemůžeme počítat s nějakými obrazovými hody. Na druhou stranu, s přihlédnutím na cenu, výrobce neměl moc jinou možnost a většina zákazníků, kteří si tento mobil vyberou, nebude na rozlišení brát ohled.

Uvnitř zařízení nalezneme dvoujádrový procesor od MediaTeku, víme však jen jeho taktovací frekvenci 1,3 GHz a architekturu Cortex A7. Sekunduje mu pak očekávatelná hodnota paměti RAM 512 MB. Zde bychom již očekávali spíše dvojnásobnou hodnotu. O grafický výkon se stará akcelerátor Mali MP-400. Plynulý chod Angry Birds ale zaručit nemůžeme, uvidíme, jak si telefon s touto konfigurací poradí při reálném provozu. Telefon dále disponuje klasickou sestavou pro konektivitu v čele s Wi-Fi, BlueTooth nebo GPS. NFC či LTE u tohoto smartphonu bohužel nenalezneme.

Liquid Z5 samozřejmě disponuje i fotoaparátem, a prý ne ledajakým. Rozlišení je sice jen klasických 5 megapixelů, o to zajímavější je pak hodnota světelnosti objektivu f/2.4. Telefon se tak prý má řadit mezi nejlepší fotomobily ve své třídě, hlavně když dojde na zaznamenávání ve špatných světelných podmínkách. Dobré fotoaparáty podobně levným zařízením opravdu scházejí, ale opět se nemůžeme řídit jen slovy výrobce a musíme si počkat, co telefon nakonec předvede.

Zbývá doplnit informaci o počtu slotů pro SIM karty, které jsou dva. Telefon se bude prodávat za cenu okolo 230 dolarů, čili zhruba 4700 Kč (188 €). K dostání by měl být už na přelomu ledna a února, prodej byl oznámen pro Velkou Británii, Francii, Německo, Španělsko, státy Beneluxu, Portugalsko a Ukrajinu. Zda se telefon dostane i na náš trh, zatím nevíme, možné to ale je a v případě nových informací o tomto zařízení vás samozřejmě budeme informovat.

Technické parametry Acer Liquid Z5

Kompletní specifikace
Konstrukce145 × 73 × 8,8 mm, 147 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 5" (854 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6572, CPU: 2×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:38 hodin
Dostupnostúnor 2014, 3 990 Kč

Zdroje: phonearena.com, technobuffalo.com, acer.co

Diskuze ke článku
Ondřej Procházka
Ondřej Procházka
Příšerný.. Ta RAM? To je vtip..
Pepik
No pani, 5-ti palec s rozlisenim 800*400 a k tomu 512M pameti - to bude prodejni trhak.
Radek
V Aceru asi hulí dobrý matroš,vždyť Lenovo 770 je ve všech parametrech lepší,hlavně skoro dvojnásobná baterie a přitom stojí úplně stejně.
Jakub
Hmotnosť; 147g

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze