95% vývojářů aktualizuje aplikace kvůli iOS 7

25

Sedmá generace mobilního operačního systému od společnosti Apple se sice stále nachází v betaverzi, ovšem její oficiální vydání už se blíží. V souvislosti s tímto připravují stovky vývojářů aktualizace svých aplikací. Drtivá většina z nich přizpůsobí aplikace vzhledu iOS, některé dokonce na starším iOS už nespustíte.

Vývojář Craig Hockenberry, autor aplikace Twitterrific, provedl mezi svými kolegy vývojáři průzkum, jak jsou připraveni na iOS 7. Dotázal se 575 iOS vývojářů a 95% z nich plánuje aktualizaci svých aplikací, aby lépe zapadly do svěžího vzhledu iOS 7 či aby využily některé z jeho nových API.

S tím, že většina vývojářů na iOS 7 zareaguje se dalo počítat, ovšem průzkum přišel s jednou velmi zajímavou věcí. Pokud na iOS nebudete chtít přejít, pak se připravte na to, že 52% aplikací už na starších verzích iOS bohužel nespustíte. Podle vývojářů je obtížné (a mnohdy nerealizovatelné) podporovat iOS 7 plus verze starší. Jestliže stále z jakéhokoli důvodu váháte s budoucím přechodem na iOS 7, pak budete tímto krokem mnoha vývojářů zřejmě k aktualizaci nechtěně donuceni.

Aktuálně má poslední (šestou) verzi systému iOS 94% všech uživatelů, dá se předpokládat, že s iOS 7 to bude podobné.

Tip: Apple představil iOS 7: největší změna od první verze

Pokud neplánujete v budoucnu přechod na iOS 7, zkuste nám do diskuse napsat váš důvod. Pokud plánujete, tak naopak na co se v iOS 7 nejvíce těšíte?

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Chao
Najviac sa teším na tú spodnú lištu a profily vo fotoaparáte. :)
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Som zvedavy na ten lacný iphone a tu jeho cenu dufam že bude okolo 300€ cca :)
mental.disease
Dúfam, žiadny lacný ajFon nebude. Resp. kľudne nech sprav@ia lacnejsiu verziu za cca 500€. Nič im to nepomôže, skôr poškodí..
Neo
Ja jsem nepresel ani na iOs6 z prosteho duvodu a to jsou mapy. Problem sem mel zatim s jedinou aplikaci, jinak v pohode...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze