ZTE Nubia Z5 mini: první snímky zmenšené královny z Číny

4

Když agresivní čínský výrobce ZTE na sklonku minulého roku s velkou pompou představoval novou značku prémiových Android smartphonů Nubia, určitě nikdo nečekal, že od té doby o novém brandu prakticky neuslyšíme. Nové zprávy ohledně dalších připravovaných modelů unikají až nyní.

Jediný doposud představený model pod značkou Nubia byl vlajkový, i na současné poměry velmi dobře vybavený model Z5. Ten se měl na našem trhu začít prodávat v průběhu prvního čtvrtletí. Bohužel z neznámých důvodů jej na pultech běžných kamenných obchodů ani u operátorů nenajdete a podle srovnávače heureka.cz jej u nás nabízí v podstatě pouze jediný internetový obchod.

V prosinci 2012 představený high-end Nubia Z5 se v ČR ve velkém stále neprodává

Preview - Nubia Z5 od ZTE oficiálně: FullHD displej, 7,6 mm v pase a Android 4.1

Přestávku mezi čekáním na Z5 si můžeme vyplnit informacemi o dalším připravovaném modelu ze stáje čínské značky. Mělo by se jednat o, jak je dnes v módě, zmenšeninu vlajkového modelu Z5 se stejným názvem a přídomkem mini.

Zmenšená varianta Nubie Z5 na uniklých fotografiích (Zdroj: gsminsider.com)

Nubia Z5 mini však nejspíše bude jedním z největších „mini“, jaké jsme tu měli. Její rozměry by totiž měly činit 65,7 x 134,8 x 10,3 milimetrů při dotykovém displeji o úhlopříčce 4,7 palce a celkové hmotnosti rovných 160 gramů. Na vrcholu celé výbavy smartphonu Z5 mini bude stát čipset Snapdragon 600 se čtyřjádrovým procesorem Krait 300 s taktem 1,5 GHz. Za zmínku určitě dále stojí třeba i 2 GB paměti RAM, 8 Mpx fotoaparát a samozřejmě i operační systém Android verze 4.2.2.

O alespoň přibližném časovém období, kdy se má Nubia Z5 mini představit, doposud nepadlo ani slovo. Jakmile se ale nějaké nové informace dozvíme, určitě se o ně s vámi podělíme.

Zdroje: gsmarena.com, gsminsider.com

Diskuze ke článku
Jan
Á tak toho jsem se obával že bude mini verze telefonu se 4,7 palcovým displejem :)
michal
takže "mini" se 4.7 palcovým displem?...ani samsung není takto šílený.
R1S0
tak este stale mozu vydat nubia z5 micro a nubia z5nano....snad sa tak dostanu aspon na 4 palce... :P
Koudy
Chtěl bych upozornit na chybu ve článku , nubia Z5 mini má 13 mpx fotoaparát vzadu a 5 mpx vpředu .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze