Značka Realme vstupuje na český trh. V příštím týdnu představí své plány

Značka Realme vstupuje na český trh. V příštím týdnu představí své plány
  • Na českém trhu se již brzy objeví mobilní telefony Realme
  • První česká tisková konference proběhne 12. prosince v Praze

Na českém trhu se budeme již za několik dní vídat s novou značkou mobilních telefonů, která si říká Realme. Zcela samostatná je teprve od roku 2018 a původem jde o čínského výrobce mobilních telefonů, který patří pod společnost BBK, kam spadají také známější značky Oppo a OnePlus. Realme v posledních měsících silně expanduje na různé trhy po celém světě a nyní přišla řada na náš malý český trh.

Realme

Do redakce mobilenet.cz dorazila pozvánka na první českou tiskovou konferenci, která proběhne již příští čtvrtek 12. prosince v Praze. Je velmi pravděpodobné, že nás nově sestavené české zastoupení seznámí se svými plány a rovněž uvede portfólio, které bude na českém trhu nabízeno. Telefony Realme jdou ve šlépějích ostatních čínských výrobců a snaží se nabízet vysoký výkon i celkově nadprůměrnou výbavu za co nejnižší cenu. Podrobnosti si však Realme prozatím nechává pro sebe a vše se zřejmě dozvíme až ve čtvrtek.

Předem si však můžeme vypíchnout v tuto chvíli nejvýše postavený kousek v portfóliu, kterým je Realme X2 Pro. Jde o smartphone vyšší třídy, který byl představen v říjnu a rozhodně uspokojí i náročnější uživatele. Disponuje například 6,5palcovým Super AMOLED displejem s 90Hz technologií nebo krycím sklíčkem Gorilla Glass 5. Ve výbavě je i Snapdragon 855+, až 256GB interní paměť nebo čtveřice zadních fotoaparátů. Hlavní snímač má 64 megapixelů a je doplněn 13megapixelovým teleobjektivem s možností dvojnásobného bezztrátového přiblížení. Dále nechybí 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 2megapixelová kamerka pro práci s hloubkou ostrosti.

Realme X2 Pro
Realme X2 Pro

Realme X2 Pro je tak rozhodně zajímavým telefonem, který bychom na českém trhu přivítali. Prozatím není jisté, že se jej oficiálně dočkáme, na druhou stranu již dnes je možné model X2 Pro najít ve dvou obchodech s předběžnou dostupností za 12 890 Kč.

Technické parametry Realme X2 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce161 × 75,7 × 8,7 mm, 199 g, konstrukce: klasická
DisplejSuper AMOLED, 6,5" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855 Plus, CPU: 1×2,96 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostprosinec 2019, 12 890 Kč
Diskuze ke článku
Khan
No nevim. Papirove vypada ok ale nic co by me donutilo si to koupit. Snad jen ten 90Hz display. Otazka co podpora. Kazdopadne ten nazev znacky je divne umistenej a fakt se mi to moc nelibi...
Nick Cave
Realme X2 Pro bude bomba, zadupe Xiaomi Mi 9 hluboko do země :-)
Carda
No žádný plány by představovat nemuseli náš trh je už tak přesycen samou nudloidní až ultranudloidní (Sony) hrůzou další už nejsou potřeba.
Dodo
Jako levnejší (a méně kvalitní) alternativa oneplus to jde. Oneplus už je předražený s ohledem na to, co nabízí takže realme je cesta. Jinak pokud chce člověk něco levnejšího, tak jde do xiaomi. To je jistota prověřená posledními léty. Není důvod kupovat predrazený oneplus. Kdo chce kvalitu, stejně koupí samsung, Sony, atd....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze