Zloděj poslal majiteli iPhonu 1000 ručně opsaných kontaktů

8

Jednomu čínskému majiteli iPhonu, kterému zloděj v taxíku ukradl iPhone, se podařilo nezvyklým způsobem dostat zpět ke svým kontaktům. Zloděj mu je poslal ručně opsané na jedenácti listech papíru.

Krádeže mobilních telefonů jsou na denním pořádku po celém světě, Čínu nevyjímaje. Jedním takovým okradeným byl i Zou Bin z Číny, pracující v odvětví podniků se stravováním, kterému byl ukraden iPhone cestou v nelegálním taxíku s neznámým spolucestujícím.

Od svého známého začal svoje číslo bombardovat výhružnými SMS zprávami, ať mu zloděj telefon pošle zpět, že si ho z taxíku pamatuje a najde si ho, nabádal ho i k nahlédnutí do seznamu kontaktů, kde měl kolem tisícovky čísel, souvisejících s jeho prací.

"Víš ty vůbec kdo já jsem? Podívej se do mého telefonního seznamu a poznáš do jakého byznysu dělám, pokud jsi rozumný, telefon mi vrátíš."

Touto větou narážel na to, že právě tento "hospodský" průmysl je v Číně úzce spjat s gangy.

Popravdě ale Zou Bin nečekal, že se se svým iPhonem ještě někdy uvidí. Po několika dnech byl proto překvapen, když u něho zazvonil pošťák s nějakou zásilkou. Od pohledu byla ale na telefon moc malá, po rozbalení v ní nalezl SIM kartu a jedenáct listů papíru, na kterém bylo ručně pečlivě opsáno všech jeho 1000 kontaktů i s e-mailovými adresami. Paradoxně byl rád i za toto, jelikož kontakty neměl nikde zálohované.

Zdroje: news.yahoo.com, telegraph.co

Diskuze ke článku
Jakub Křenek
Jakub Křenek
Svět na tom ještě není tak špatně :D Najdou se i slušní zloději :D :D :D
michal
Není nic lepšího , než se takhle pěkně na večer zasmát :-)
Trey Sand
Jsem možná trošku naivní, ale standartně se v itunes telefon zálohuje i s kontakty. Nehledě na to, že tu je i možnost zálohy na iCloud. Prakticky neznám nikoho kdo by tak s mojich známých, kteří mají iphone, nečinil. Všichni jedou iCloud zálohu.
St
Jako perlička dobrý. Na druhé straně nechápu jak někdo, kdo je na telefonu bytostně závislí si jej průběžně nezálohuje. Ono se s telefonem může stát cokoliv. Nejen krádež.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze