Zisk Samsungu zřejmě trhne rekord. Překoná možná i Apple

7
Zisk Samsungu zřejmě trhne rekord. Překoná možná i Apple
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Po skvělém prvním čtvrtletí má Samsung oslnit až 12miliardovým ziskem ve 2. čtvrtletí
  • Došlo by k překonání odhadů analytiků a možná i překonání Applu

Co člověka nezabije, to jej posílí, říká se. Nyní se zdá, že by to mohlo platit i pro výrobce elektroniky. Alespoň v případě Samsungu to vypadá na velmi podobný scénář. Jistě si vzpomínáte na loňské fiasko s modelem Galaxy Note 7, kdy byl jihokorejský výrobce nucen stáhnout bezmála 4 milióny již prodaných zařízení a vrátit uživatelům peníze. Mnozí Samsungu věštili velké problémy. Opak se však stal pravdou. V minulém kvartále se Samsung se ziskem 8,8 miliard dolarů vyšvihl k nejlepšímu 1. čtvrtletí v historii a 2. čtvrtletí má být ještě mnohem lepší.

Provozní zisk za druhý kvartál by se měl dle současných odhadů vyšplhat až na 12,2 miliard dolarů při tržbách 52 miliard dolarů. Pokud se čísla potvrdí, půjde o historicky nejlepší čtvrtletí. Došlo by k překonání 3. čtvrtletí roku 2013, kdy společnost vykázala provozní zisk 9,6 miliard dolarů. Tehdy se na něm podílely zejména mobilní telefony, v letošním roce hrají prim paměťové čipy. Do tohoto segmentu plánuje Samsung také nejvíce investovat, spekuluje se až o 18,6 miliardách dolarů. Kromě vysokého zisku by Samsung mohla hřát ještě jedna věc. Ve druhém kvartále by totiž, co se týče provozního zisku, mohl překonat Apple, u kterého se provozní zisk odhaduje kolem 10,5 miliard dolarů.

Zdroje: pocketnow.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
Deva
To co predvadi Samsung za posledni rok je tragedie na poli mobilnich zarizeni. Snad jen s Notem 8 by rok mohli zahranit, ale pokud bude vychazet z osmicek, tak to bude pruser a tim tuto radu pohrbi naveky! Aneb jak v praxi ztratit technologicky naskok.
Jirka
Kdyby Samsung dál prodával Note7, tak Apple převálcoval už minulý rok. Takhle vyřadil z nabídky stěžejní model a stejně prodal skoro to samé co Apple. Tentokrát bych se tomu nedivil, i když podle mě se S7 prodávala ještě lépe. Klesající prodeje iphonů může zachránit leda nový model, ve který všichni vzhlíží a který má být výbavou odpovídající dnešku. Když to však porovnám s nutností vytřískat z každého iphonu co nejvíce, tak buď bude nový iphone zase dražší, nebo to bude podobný škubánek jako třeba současná sedmička. Někdo jim to ufo musí zaplatit.
Absolut NoFak
Vyjmenovaná slova po V: Vypalování, výbuchy, vylagování, vysoký, výdělek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze