Zbrusu nová Sony Xperia 10 III láká na OLED panel, 5G konektivitu i velkou baterii

9
Zbrusu nová Sony Xperia 10 III láká na OLED panel,  5G konektivitu i velkou baterii
Fotografie: Sony
  • Zařízení má o 25 % větší kapacitu baterie než Xperia 10 II
  • Samozřejmostí je certifikace IP65/IP68 i ochranné sklo Gorilla Glass 6
  • 6" Full HD+ OLED panel bez výřezu přináší podporu HDR
  • Milovníky poslechu potěší 3,5mm jack

Sony dnes představilo nejnovější přírůstek do cenově dostupné řady Xperia 10 – uvádí na trh model Xperia 10 III, což je první smartphone ze série Xperia 10 s 5G konektivitou.

Dostatek výkonu s podporou 5G

Xperia 10 III kombinuje velkou baterii s dlouhou výdrží s rychlostí 5G pro rychlé streamování a stahování – ať už posloucháte zvuk blížící se kvalitě High-Resolution Audio ve sluchátcích díky kompatibilitě s DSSE Ultimate nebo sledujete oblíbené filmy na 6" OLED displeji s Full HD+ rozlišením.

Sony Xperia 10 III

Díky inteligentnímu připojení Smart Connectivity a využití neuronových sítí navíc dokáže Xperia 10 III před připojením posoudit kvalitu dostupné Wi-Fi, takže se nebude připojovat k síti, která nefunguje. Pokud předpovídá jakýkoliv kompromis v kvalitě připojení Wi-Fi, použije namísto toho mobilní data.

Energie pro celý den

4 500mAh baterie Xperie 10 III nabídne o 25 % větší kapacitu než její předchůdce – Xperia 10 II. Díky adaptivnímu nabíjení nabízí Xperia uživatelům maximální spolehlivost výdrže baterie, a to i po třech letech používání.

Navržena pro praktičnost

Přestože má Xperia 10 III velký 6" displej, měří telefon příjemných 68 mm na šířku a má hmotnost pouhých 169 gramů. Zařízení je tedy lehké a snadno se s ním manipuluje – ať už při fotografování nebo hraní her.

Sony Xperia 10 III

Xperia 10 III je rovněž voděodolná a splňuje normy IP65/68. Díky použití Corning Gorilla Glass 6 rovněž slibuje vyšší odolnost skla před prasknutím či škrábanci.

Displej bez výřezu

Xperia 10 III sází na 6" OLED displej s poměrem stran 21:9 a podporou HDR. Díky technologii Triluminos, která se nachází i v televizorech Bravia, a také pokročilé optimalizaci obrazu videa, poskytuje OLED displej bohaté, přirozené barvy a hlubší černou. Nyní je také schopen zobrazovat obsah HDR, který má širší dynamický rozsah jasu než standardní formáty videa.

Fotoaparát se třemi objektivy zdokonalený pro fotografování ve slabém osvětlení

Fotoaparát se třemi objektivy, který disponuje ultraširokoúhlým objektivem, hlavním snímačem a teleobjektivem, umožňuje uživatelům pořizovat širokou škálu snímků – od rozsáhlých krajin až po portréty. Ultraširokoúhlý objektiv se chlubí ohniskovou vzdáleností 16 mm, hlavní snímač ohniskem 27 mm a teleobjektiv ohniskovou vzdáleností 54 mm, jedná se tedy o dvojnásobný optický zoom.

Sony Xperia 10 III
Xperia 10 III disponuje dvojnásobným teleobjektivem

Automatický režim Xperie 10 III nyní nabízí funkci detekce zvířat, která dokáže identifikovat, zda je focený subjekt pes, nebo kočka. Poté odpovídajícím způsobem upraví rychlost závěrky a citlivost ISO a pořídí fotografie s menším rozmazáním.

Vylepšený objektiv s clonou f/1.8 a inovovaný algoritmus zpracování obrazu umožňují uživatelům pořizovat fotografie při slabém osvětlení s menším šumem, a to jak v nočním, tak v automatickém režimu. Při fotografování za jasného slunečního svitu nebo v protisvětle pomáhá funkce Auto HDR zabránit podexponování tmavých oblastí snímku nebo přeexponování v jasných částech.

Xperia 10 III dále nabízí nahrávání videa v rozlišení 4K, což uživatelům umožňuje natáčet videa se čtyřnásobným rozlišením oproti Full HD. Technologie SteadyShot zajišťuje plynulá videa bez roztřesení i při nahrávání v pohybu.

Vysoká kvalita zvuku, bezdrátově nebo pomocí kabelu

Xperia 10 III nabízí možnost bezdrátového poslechu, ale také pomocí 3,5mm jacku pro připojení ke kabelovým sluchátkům či externímu mikrofonu. Spolu s nativním přehráváním zvuku v kvalitě High-Resolution Audio je Xperia 10 III také vybavena technologií DSEE Ultimate, která využívá AI k vylepšení skladeb na úroveň blízkou kvalitě zvuku v High-Resolution Audio automatickým zlepšováním zvukové frekvence a bitové rychlosti v reálném čase.

Určeno pro multi-tasking

U Xperie 10 III je uživatelské rozhraní Sony s více okny na širokoúhlém displeji s poměrem stran 21:9 vylepšeno o novou funkci „Pop-up Window“. Ta je pomocníkem pro multitasking a umožňuje uživatelům překrývat jedno okno druhým. Mohou tedy rychle zvládnout úkol, jako je odpověď na zprávu, a pak se vrátit zpět ke hře, kterou hrají, nebo na webovou stránku.

Snadný přenos obsahu ze starého telefonu

Aplikace Xperia Transfer 2 umožňuje uživatelům přenést obsah, na kterém jim záleží, ze starších smartphonů s Androidem nebo iOS do Xperie 10 III. Od fotografií, videí a hudby až po kontakty, kalendář, historii hovorů a zprávy (SMS/MMS) – vše rychle, bezpečně a snadno.

Příslušenství

K Xperii 10 III je k dispozici vylepšený antibakteriální kryt, který je vybaven vestavěným stojánkem, jenž umožňuje vodorovné umístění a poskytuje pohodlný zážitek ze sledování.

Cena a dostupnost

Dostupnost Xperie 10 III Sony uvádí v průběhu léta a cena bude pravděpodobně na podobné úrovni jako u předchozích generací.

Diskuze ke článku
Pepa Pepa
Pepa Pepa
Naposledy upraveno: 14. 4. 2021 10:54
Konečně UFS úložiště, ale zase jen v černé barvě u nás...

Ta modrá je na plasťák (se skly) fakt pěkná...

Stereo se opět nekoná (ani jsem v něj teda nedoufal).

Určitě mi dává větší smysl, než loňská 10 II, ale cena a dostupnost - zejména jsem zvědav u 1 III...
Vladimír Petija
Vladimír Petija
Aký je tam procesor?
Antonin Wegrecki
Antonin Wegrecki
Sony by se radši měla zaměřit jinam. To jejich ip68 je jen další výsměch. Jen si zadělávaj na další obří průšvih jako u Z3/Z5. Přijde mi, že se z nich stává předešlá Nokia.
Láďa
Láďa
Náhodou, odolnost IP68 nemá chybu, ještě pořád mám X Z3 Compact, nedám na ní dopustit, super mobil, odolná jak bejk, doufám že X 10 III bude stejně dobrá ! Akorát nevím jaká bude cena ? Ale nějak jsem se nedočetl, jestli má RAM4 nebo 6GB

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze