Zaplatíme si za kvalitu? YouTube testuje 4K video jen pro sekci Premium

Zaplatíme si za kvalitu? YouTube testuje 4K video jen pro sekci Premium
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • V tuto chvíli probíhá testování v úzké skupině náhodných uživatelů
  • Ve hře je zpoplatnění 4K a případně i vyšší kvality

V posledních týdnech se objevily ze strany některých uživatelů YouTube informace, že nemohou přepnout u videí na 4K kvalitu v případě, že si nepředplácí službu YouTube Premium. Na celou záležitosti upozornil theverge.com. Důkazy o této skutečnosti se objevily například na Redditu, kde uživatelé sdíleli screenshoty obrazovek, kde je u kvality 2160p poznámka, že je k dispozici pouze se službou Premium.

4K kvalita videa je dostupná jen ve verzi Premium

Doposud se YouTube Premium vyplácel všem, kteří chtěli sledovat videa či poslouchat hudbu zcela bez reklam. Nyní by tak mohlo dojít k dalšímu omezení uživatelů, kteří využívají YouTube bezplatně. Nejvyšší kvalita pro takové uživatele by byla omezena na 1440p. Na dotazy uživatelů již stihli reagovat zástupci YouTube na Twitteru. Dozvěděli jsme se, že vybraní uživatelé byli součástí testu úzkého okruhu lidí s cílem prozkoumat preference uživatelů bezplatných tarifů a platících uživatelů.

V tuto chvíli tak zřejmě nedojde k okamžité změně, kdy by YouTube odřízl neplatící uživatele od 4K obsahu, avšak v dohledné době se tak stát může. Závěrem dodejme, že na českém trhu vyjde YouTube Premium na 179 Kč měsíčně a získáte nejen to, že už neuvidíte žádné reklamy, ale například budete moci poslouchat hudbu na pozadí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze