Zaměstnanci Applu na Štědrý den protestují za lepší pracovní podmínky

9
Zaměstnanci Applu na Štědrý den protestují za lepší pracovní podmínky
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Stěžují si na absenci placené nemocenské či nedostatek respektu na pracovišti
  • Bývalý zaměstnanci zažili syndrom vyhoření, ale i šikanu ze strany zákazníků

Nespokojení zaměstnanci společnosti Apple se rozhodli v rámci hnutí „Apple Together“ na Štědrý den protestovat za lepší pracovní podmínky. Stěžují si konkrétně na absenci placené nemocenské, nedostatek respektu na pracovišti či (neexistující) zdravotní péči v oblasti mentálního zdraví. Velké množství bývalých zaměstnanců Applu přitom uvádí, že jim pracovní zkušenost u Applu způsobila nepřiměřený stres, syndrom vyhoření nebo dokonce zažili šikanu ze strany zákazníků. Jedná se tak především o osoby, které jsou zaměstnány v oficiálních Apple Storech, jejichž největší koncentraci najdeme v USA. Nejbližší Apple Store od ČR je provozován v Německu.


Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
To je tak když v prodavači vzbuzují dojem, že je víc než prodavač a on pak při zjištění, že je stejně pořád jen prodavač upadá do depresí a hroutí se mu svět. Ať si nasadí růžové brýle a na vánoce dají pokoj.
Martin Edy
Martin Edy
To je tak, kdyz si zakaznik mysli, ze je pan tvorstva a mysli si, ze muze vsem tikat co maji delat a jak to maji delat. Vetsina zakazniku je ale slusna. Ale staci jeden arogantni zmetek a omlatil bych mu paletak pres hlavu.
Pokud je slusnost a dobra nalada na strane zakaznika je mu to tez opetovano.
Marek Zacha
Marek Zacha
Ať nebreci, 20 tisíc určitě neberou a odolnost vůči stresu je prostě potřeba.
Mara Studna
Mara Studna
Tohle přece Pana Cooka vůbec nezajímá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze