Zakázaná kráska: vyzkoušeli jsme štíhlý Samsung Galaxy A7

38

Samsung Galaxy A7 je díky štíhlému kovovému tělu, velkému 5,5palcovému displeji a slušné výbavě velmi zajímavým telefonem. My jsme měli možnost jej krátce vyzkoušet a přinášíme vám naše dojmy, fotogalerii a samozřejmě videopohled na telefon, který se do Česka bohužel oficiálně nedostane.

Samsung Galaxy A7 se opravdu povedl. Je to vůbec nejtenčí a dost možná i nejhezčí Samsung. Pokračuje v linii řady Galaxy A, ve které je nejvybavenějším a největším přístrojem, s modely Galaxy A3 a A5, které se prodávají i v Česku, pak sdílí kovový vzhled. Krásné 6,3 milimetru štíhlé kovové tělo zaujme na první pohled. Kovové jsou jak boky, tak záda, která opět nelze sejmout.

Samsung Galaxy A7

Kov je ale opět potažen další vrstvou, takže ho prozrazují jen diamantem broušené hrany a záda působí spíše jako polykarbonátová, i když by měla být kovová. Co kazí jinak výborný dojem z telefonu, který se díky zaoblené zadní straně i dobře drží, je výrazně vystupující 13Mpx fotoaparát, přitom nemá optickou stabilizaci. Nevypadá to ani hezky a ani to není praktické. Kvůli kovovému zpracování není A7 ani voděodolná.

Samsung Galaxy A7 – první pohled

Na štíhlých bocích najdeme kromě konektorů i slot pro nano SIMkartu a microSD kartu. Přední stranu zaujímá velký 5,5palcový Super AMOLED displej s FullHD rozlišením, který je krásně jemný a má také špičkové zobrazovací schopnosti. Pentile matice není viditelná ani při bližším pozorování a displej tak skutečně potěší. Vcelku minimální jsou i rámečky kolem displeje.

Samsung opět sází na senzorová tlačítka pod displejem, nad ním pak najdeme 5Mpx selfie kamerku a senzory. Bohužel jim ale nedělá společnost notifikační dioda, což je rozdíl oproti řadě Galaxy S nebo Galaxy Note.

Samsung Galaxy A7

Štíhlé tělo ukrývá baterii o kapacitě 2 600 mAh, procesor Exynos 5 Octa a 2 GB RAM. V případě Dual SIM varianty, kterou zkoušíme i my, je procesorem Qualcomm Snapdragon 615 s 64bitovou technologií. Zajímavostí je, že druhý slot je sdílený pro micro SIM kartu nebo paměťovou kartu. Musíte si vybrat. Výkon není vůbec špatný a v tomto ohledu jde o jeden z nejlepších Samsungů, i když na vlajkové lodě samozřejmě nestačí.

Na závěr vás ale nepotěšíme. Krásný Samsung Galaxy A7 se totiž v Česku prodávat nebude. Cenovka totiž nebude nízká a Samsung by měl v této kategorii na takto malém trhu, jakým Česko je, už příliš mnoho mobilů. Telefon by údajně mohl příliš konkurovat modelu Galaxy Alpha nebo i Galaxy S5. Pokud by ale takto designově vypadala Galaxy S6, nebylo by to vůbec špatné. To však uvidíme až na MWC v Barceloně.

Samsung Galaxy A7

Technické parametry Samsung Galaxy A7 Single SIM

Kompletní specifikace
Konstrukce151 × 76,2 × 6,3 mm, 141 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 096), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 5 Octa, CPU: 4×1,8 GHz + 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-T628 MP6
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2015, 13 599 Kč
Diskuze ke článku
Marek
Tak toto je končne krasny telefon a je od samsungu. Gratulujem. Skoda ze len jeho kupa bude zlozitejsia... :/
Comby
Kto dokáže jednou rukou zapínať tento telefón aj pridávať hlasitosť, tak musí mať lopaty ruky. To už nemohli dať tlačidlá hlasitosti doprava k zapínaciemu tlačidlu?
pat
Hned to lepsie vyzera.

Ono je podla mna zbytocne ist za uplne novym dizajnom ako tu niektori ludia volaju. Znacka porsche a ine sa tiez drzia svojho dizajnu roky a roky.

Vymenili plastovy ramcek, skaredy kryt z s5 a hned to vyzera lepsie. Kombinacia striebornych prvkov a bielej vyzera dobre. Ja ale radsej windows phone. Dufam ze aj ms vyrobi farebne nieco podobne, vsetky lumie su cierne zpredu.
Alebo by mohol prekvapit aj prave samsung windows phonom
mental.disease
"Zajímavostí je, že druhý slot je sdílený pro micro SIM kartu nebo paměťovou kartu. Musíte si vybrat."
Čo je toto za trend?! Ja si nechcem vyberať. Ak tak oboje naraz dual-sim aj microSD.
Ináč dovi/dopo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze