Začínáme testovat Huawei MediaPad M5, který konkuruje iPadu

19
Začínáme testovat Huawei MediaPad M5, který konkuruje iPadu
  • Tablet přichází ve dvou velikostech: 8,4 a 10,8 palce
  • Větší varianta nabídne 4 reproduktory, klávesnici i pero pro kreativce
  • Oba však disponují 2K rozlišením a čtyřjádrovým procesorem

Huawei MediaPad M5 (rychlý pohled)

Huawei by rád konkuroval Applu nejen na poli telefonů, ale i tabletů. Jeho nový MediaPad M5 právě dorazil k nám do redakce a začínáme jej testovat. V rychlosti se však na něj podíváme už dnes.

Hned na první pohled si všimnete IPS displeje. Zde máte možnost volby, neboť tablet je dostupný ve dvou variantách: 8,4 palce a 10,8 palců. Nám dorazila právě ta menší varianta. Oba tablety mají rozlišení 2K. Liší se ale více než jen velikostí.

Ten větší je totiž také vybavenější. Na boku například schovává piny „Pogo Pins“, díky kterým si k němu připojíte externí klávesnici. A opět tedy neujde srovnání s Applem, který nabízí velmi podobné řešení. Protějškem Apple Pencil je zároveň Huawei M-Pen s citlivostí 4 096 úrovní přítlaků. Přidejme ještě rovnou čtyři reproduktory, zatímco menší varianta má pouze dva. Oba tablety se však pyšní nálepkou Harman Kardon, se kterým Huawei spolupracoval. Kvalita zvuku je tedy na špičkové úrovni.

Oba mají osmijádrový procesor Kirin a 4 GB RAM. Menší varianta vám dá k dispozici úložiště o kapacitě 32 GB, ta větší pak rovnou 64 GB. Také si můžete připlatit za podporu mobilních sítí, abyste se mohli kdykoliv připojit k internetu. Cena základního modelu (menší, bez LTE) je 8 599 Kč, verze s LTE pak vyjde na 9 999 Kč. 10,8palcový tablet stojí 11 499 Kč. Jestli vás zajímá něco konkrétního, pošlete nám své dotazy do komentářů. Při recenzování je vezmeme v potaz.

Diskuze ke článku
ICE
Pro Drony mě zajímá jestli má Huawei vyšší svítivost displeje než iPad mini. Mám docela problém vidět co fotím za jasného slunce na displeji.

Také mě zajímá screen-on výdrž, foťák a použitelnost jako ebook. A výdrž na GPS by byla taky fajn.
Alexander
Máte tam chybu, procesor na 8 jadier
Martin
Je ve výkonu znatelně silnější oproti M3 ?
Chtěl jsem ho kupovat,ale na papíře vypadají úplně stejně ...
Blue Sun
Blue Sun
Na konkurování iPadu to chce trošku více, než jen iPad okopírovat...
Takže srovnejte takové věci jako komunikaci (iMessage), hudbu, propojení s ostatními zařízeními, softwarovou vybavenost a její možnosti...
Nemám Apple ani trochu rád, ale u klasických tabletů se jim můžou vyrovnat jen zařízení s Windows, která mají co do softwaru ještě větší možnosti. Ale na druhou stranu, v komunikaci a propojení nejsou tak dobrá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze