Za odhalení bezpečnostní chyby Apple nabízí odměnu přes 30 milionů korun

2
Za odhalení bezpečnostní chyby Apple nabízí odměnu přes 30 milionů korun
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Zaslané iPhony jsou upraveny tak, aby mohli specialisté snadněji odhalit potenciální nebezpečí
  • V telefonech má být nainstalována poslední verze iOS

V průběhu letošního roku Apple spustil speciální program „Apple Security Research Device Program“, který má pomoci odhalit bezpečnostní slabiny systému iOS a přidružených zařízení. Softwaroví specialisté tak mohli od června zažádat o zapojení do programu a nyní, po několika měsících čekání, Apple začíná rozesílat první speciálně upravené iPhony.

Podle MacRumors obdrželi „hackeři“, kteří se do programu zapojili, zprávu o tom, že jim byly tyto iPhony odeslány. Cíl tohoto programu je zřejmý – odhalit bezpečnostní skuliny a zároveň vylepšit bezpečnost iOS. Zaslané iPhony jsou upraveny tak, aby mohli specialisté snadněji odhalit potenciální nebezpečí, po hardwarové stránce jsou však maximálně identické s iPhony, které si mohou běžní uživatelé zakoupit. V telefonech má být rovněž poslední verze iOS. Specialisté, kteří natrefí na chybu, mohou obdržet odměnu až ve výši 1,5 milionu dolarů, tedy přibližně 32,3 milionů korun.

Diskuze ke článku
Martin Makeš
Martin Makeš
Já mám už několik let android telefony a ještě se mi nestalo že by mi někdo vybilil účet,kámošovi na ios už se to stalo proto přesel na Android od té doby nechce ios ani vidět
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Tak bezpečnostní chyba je iOS takže... 😂

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze