Z 1 na 100 % za 10 minut: Vivo představuje první komerční 200W rychlonabíjení

2
Z 1 na 100 % za 10 minut: Vivo představuje první komerční 200W rychlonabíjení
Fotografie: Vivo
  • Nová generace baterií Vivo zdvojnásobuje rychlost nabíjení, noční nabíjení se tak stává minulostí
  • Četná vylepšení zajišťují nejen vyšší rychlost, ale také bezpečnost a stabilitu pro spolehlivý výkon

Vivo dnes představilo technologii komerčně dostupného 200W nabíjení. Baterie nové generace se zvládne nabít z 1 na 100 % za pouhých deset minut, a mění tak zavedené pořádky. Uživatelé už nebudou nuceni nabíjet svá zařízení přes noc – nyní budou mít telefon připravený k provozu za dobu, kterou běžně potřebují k osprchování. Ultrarychlé 200W nabíjení, které v sobě spojuje řadu inovací z oblastí technologie baterií a nabíjení, debutuje s uvedením nového herního smartphonu iQOO 10 Pro na asijsko-pacifickém trhu.

První komerční 200W nabíjení na světě

Téměř zdvojnásobení rychlosti nabíjení v rámci jedné generace smartphonů představuje další milník společnosti Vivo na cestě, jejíž cílem je spokojený zákazník. V roce 2020 uvedlo Vivo na trh první komerční 120W nabíjení, které přišlo s modelem iQOO 5 Pro. Nyní Vivo zvyšuje laťku s modelem iQOO 10 Pro.

Vivo 200W nabíjení (iQOO 10 Pro)

Deset inovací pro ještě rychlejší nabíjení

S 200W nabíjením souvisí také deset zásadních inovací, které zajišťují rychlejší nabíjení a zároveň bezpečnost a stabilitu pro dlouhodobě vysoký výkon. Mezi ně patří nová baterie s ultratenkými pólovými deskami, nový elektrolyt, nabíjecí „čerpadlo“, nový separátor a také nové schéma baterie. Ochranné prvky zahrnují použití nového tepelně vodivého gelu, nového ochranného obvodu a také samostatně vyvinutého algoritmu stavu baterie. Nové funkce a prvky zaručují udržení kapacity na úrovni více než 80 % i po 1 600 nabíjecích cyklech. K tomu přičtěme novou miniaturní nabíječku s 1,5metrovým nabíjecím kabelem, díky čemuž iQOO 10 Pro překonává i přísné standardy pro výkonnost baterií v automobilovém průmyslu.

Špičkový výkon pro mobilní gaming

Model iQOO 10 Pro je vlajkovou lodí Vivo mezi herními smartphony dostupný exkluzivně na asijsko-pacifickém trhu. Sdílí mnoho technologií s nedávno uvedeným modelem X80 Pro, viz naše podrobná recenze, kde jsme X80 Pro chválili za fotovýbavu a především skvělou ultrazvukovou čtečku otisků prstů nové generace. Je vybaven novou platformou Snapdragon Plus 8 Gen 1, vlastním zobrazovacím čipem společnosti Vivo V1+, 2K HDR10+ obrazovkou a také kamerovým systémem se stabilizací Gimbal.

Vivo iQOO 10 Pro
iQOO 10 Pro

Herní estetiku doplňují dvě barevné verze – kromě klasické černé je k dispozici charakteristická edice BMW Motorsport, která kombinuje smaltované sklo, karbonová vlákna a umělou kůži. Na iQOO 10 Pro běží nový systém OriginOS Ocean společnosti Vivo založený na Androidu 12.

tisková zpráva,