YouTube zavádí ve videích interaktivní karty. Mají více zaujmout

YouTube patří stabilně mezi nejnavštěvovanější stránky na celém světě a již dlouho je možno k videím vkládat i doplňkové textové informace, odkazy a další obsah. Ten však byl omezen pouze na přehrávání v prohlížeči. To nyní mění nové karty, které budou dostupné všude a vypadají mnohem lépe.

Doposud platilo, že případné doplňkové informace k videu řešily pouze jednodušší poznámky. Příliš vyhovující to však nebylo. Poznámky byly nevýrazné, designově nepovedené a navíc jste je mohli vidět pouze skrze klasický prohlížeč. V aplikacích či mobilních zobrazeních chyběly. Google, kterému YouTube patří, proto nyní zavádí novinku jménem Karty.

TIP! YouTube umí nově pracovat s 360stupňovými videi

YouTube

Ty tvůrcům videí mají přinést větší flexibilitu při vkládání všemožného doplňkového obsahu do videí. Karty mohou diváky informovat o webových stránkách, dalších videích nebo celých seznamech videí souvisejících s tím právě přehrávaným. Karty svým vzhledem zcela záměrně připomínají Google Now a Google tak dále unifikuje své portfolio služeb a sjednoduje designovou filozofii. Google uvádí, že postupem času Karty zcela nahradí dosavadní poznámky, avšak stane se tak až v momentě, kdy budou vyzkoušené a nabídnou více funkcionalit, než dosavadní poznámky. Efektivnější odkazy ve videích by mohly být dalším krokem Googlu ke zefektivnění provozu YouTube, na kterém se zatím Googlu nedaří vydělávat.

Stáhnout YouTube

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: youtubecreator.blogspot.cz

Diskuze ke článku
Petr
Mohli by raději vrátit možnost přehrávání 1440p & 1080p videa v mobilní aplikaci.
jhz
Další bullshit ale základní funkce pořád nejdou. Tak na co furt další a další sračky funkce. idioti z googlu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze