YouTube pro děti přijde již v pondělí

1

YouTube je sice platforma, která podléhá přísné cenzuře a k dispozici má i věkové filtry, ale ideální místo pro děti to jednoduše není. Proto bude v pondělí spuštěna služba YouTube Kids, na které najdete obsah právě pro vaše ratolesti.

Google potvrdil, že chystá dedikovanou YouTube aplikaci, která se bude jmenovat YouTube Kids. Bude se jednat o samostatnou aplikaci s vlastními aktualizacemi a kompletně předělaným prostředím. Design spoléhá na velké a barevné ikonky, ze kterých může dítě ihned poznat, jaký obsah se za ikonkou skrývá. V aplikaci poběží také některé známé dětské televizní pořady. Celkově bude v aplikaci na výběr ze čtyř kategorií – pořady, hudba, učení a objevování, které dětem ukáže nejoblíbenější videa.

TIP: YouTube Music Key za dveřmi: za poplatek videa offline a bez reklam

YouTube Kids
Aplikace YouTube Kids bude poskytovat videa vhodná pro děti

Vydání aplikace je naplánováno již na 23. února, což je v pondělí, na dětské události Kidscreen Summit. Google touto aplikací reaguje na výzvy spousty rodičů, kteří chtěli mít aplikaci vhodnou pro děti. Z počátku bude aplikace YouTube Kids dostupná pouze pro chytré telefony a tablety s Androidem. Mezi známé pořady patří například Sesame Street, National Geographic Kids, Thomas & Friends a další. Jak můžete z názvů pořadů vydedukovat, tak jde hlavně o aplikaci pro děti, jejichž mateřským jazykem je angličtina.

Zdroje: theverge.com