Xiaomi si patentovalo design s výsuvným čelním fotoaparátem

4
Xiaomi si patentovalo design s výsuvným čelním fotoaparátem
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Původní patent byl podán již před téměř 2 lety
  • Výsuvný čelní fotoaparát je designově spojen s modulem zadních fotoaparátů

Abhishek Yadavna zveřejnil patent Xiaomi na možný budoucí telefon s výsuvným čelním fotoaparátem. Můžeme vidět zařízení s velkým displejem a na zadní straně mírně vystouplý modul fotoaparátů. Do toho je zakomponována i čelní kamerka, která se v případě potřeby vysune směrem nahoru.


Původní podání patentu se však datuje již do roku 2018, jak uvádí oficiální dokument patentového úřadu wipo.int, kdy se výsuvné telefony těšily zvyšující popularitě a výrobci zkoušeli řešení, jak nabídnout uživateli displej bez kompromisů. Stáří patentu a celkově ústup výrobců od výsuvného čelního fotoaparátu však přináší otázky, zda se tento patent někdy dočká realizace.

Diskuze ke článku
G
Xiaomi má asi chybu v informačnom systéme a dáta okopírované od konkurencie sa nezadávajú do výroby ako obvykle, ale posielajú rovno na patentový úrad. Najskôr si dali patentovať Huawei Mate X a teraz Vivo V15. Oba už dávno v predaji a oba do najmenšieho detailu skopírované v patente ešte aj s presnými zaobleniami hrán. Čakám, kedy si dajú patentovať iPhone a nechajú tam aj nahryznuté jablko na zadnej strane.
Martin
Co je potom tedy MI 9T?! To už je snad dávno v praxi, no ne?
Timur
Xiaomi si patentovalo NEPRAKTICKÝ design s výsuvným čelním fotoaparátem.
Karel
Však to už je dávno na telefonech Xiaomi? To si pisatel článku nemůžu přečíst datum z webu, který vykrádá a pak jen přeloží? :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze