Xiaomi s ohebným displejem cestuje čínským metrem. Kde má čelní fotoaparát?

3
Xiaomi s ohebným displejem cestuje čínským metrem. Kde má čelní fotoaparát?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Neznámý prototyp vypadá jako Samsung Galaxy Z Fold2
  • Vybaven je prostředím MIUI 12

Ohebné telefony jsou již vcelku běžnou součástí českého trhu. Vybírat si můžete z modelů od Samsungu, Motoroly nebo Huawei. Už také neplatí, že vás nový telefon s ohebným displejem bude stát více než jednu průměrnou výplatu. Například Samsung Galaxy Z Flip již zlevnil pod hranici 20 tisíc korun. Velmi brzy se očekává, že se jako konkurence objeví další čínští výrobci, zejména Xiaomi.

Skrze weibo.cnweibo.cn unikla série fotografií, na kterých můžeme zahlédnout doposud neznámý prototyp Xiaomi v čínském metru, což potvrzuje nasazení nadstavby MIUI 12. Konstrukčně je prototyp řešen stejně jako Samsung Galaxy Z Fold2, má tedy velký a ohebný displej na vnitřní straně. Na displeji je vidět celkem výrazný ohyb, avšak to lze připočíst nekonkretizované fázi daného prototypu.

Ačkoliv fotografie nejsou příliš kvalitní, není nikde vidět prostor pro čelní fotoaparát vnitřního displeje. Buď jej Xiaomi umístí pod displej, nebo je fotoaparát schován pod maskovacím krytem. Z fotografií lze vyčíst již jen 256GB interní paměť a umístění tlačítek na pravém boku zařízení. Nezbývá než doufat, že Xiaomi s ohebným telefonem přijde ještě letos.

Diskuze ke článku
wizrox
wizrox
Jasna věc - vývojáři si bezne tahají prototypy domu a krátí si na nich dlouhou chvíli v metru hranim Forge of Empires... Tohle vypadá spíš jak nějakej studentskej projekt... Ten ohyb vypadá příšerně.
Porydge Covername
Porydge Covername
Co to je za srajdu?😃 Asi 2 roky zpátky byl internet plný ohebného Xaomi, které bylo pár mm tenoučké a mělo minimální rámečky po celém obvodu a byl to funkční prototyp a teď se objeví takovýhle hnus?😶
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Chtel bych se zeptat redakce, zda uz vyprselo NDA na ty hoaxy ohledne Huawei Mate X(s) a uz muzou narovinu rict, ze se nikdy hromadne nevyrabel a neprodaval:o) Mimochodem v CR samozrejme neni dostupny a to, ze na celem youtube stale nejsou zadne recenze (myslim uzivatelske, treba od Jerryho, ne takove ty redaktorske, kdy ho jen pujcili na tri dny), je asi celkem zrejme, ze slo jen o to "predbehnout" Samsung, ale realne s nim do sveta nesli. Taky aby sli, ohebny displej z venku je samozrejme holy nesmysl. Ale zase jsou diskuze plne prispevku lidi, co si ho predobednali primo u Huawei, ale vratili jim prachy, protoze se pry vyprodal:o)) Jako takova ta typicky komunisticka propaganda, ktera by nas asi nemela prekvapovat, byt uz mladsi generace zapomina. Ale ono to bude asi mnohem castejsi a beznejsi jev i ze zapadu, kdyz pristi tyden v kolebce demokracie, znamou potiranim a hony proti komunistum pred par desitkama let, ted zasednou ve vlade ultralevicovi komousi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze