Xiaomi raketově roste, prodává víc smartphonů než Nokia

39

Se svými prodejními výsledky se dnes pochlubila čínská společnost Xiaomi, která zažívá velký rozmach. Za první tři měsíce letošního roku se jí podařilo prodat 11 miliónů chytrých telefonů a do konce roku by ráda prodala zhruba 60 miliónů telefonů.

O značce Xiaomi jste již určitě slyšeli, postupně se prodírá na evropský a také český trh. Modely Mi2S, Mi3 nebo Redmi si můžete zcela běžně pořídit i u nás a vždy platí za to lepší v dané cenové kategorii. Čínský výrobce je na značném vzestupu a není divu, že se mu doma přezdívá „čínský Apple“. Důkazem budiž prodejní výsledky za uplynulé tři měsíce, kdy se celosvětově prodalo 11 miliónů chytrých telefonů s logem Xiaomi.

TIP! Xiaomi prodalo 15 miliónů kusů modelu Mi2

O takové hodnotě se například může Nokii a jejím Lumiím jen zdát. Ty za dobu své existence ještě nepřekročily hranici 10 miliónů kusů za jedno čtvrtletí. Čínský výrobce, který je mimochodem pouze 4 roky starý, má do blízké budoucnosti velmi smělé plány. Za letošní rok by rád prodal 60 miliónů chytrých telefonů. To znamená jediné, čtvrtletní prodeje se musí během roku razantně zvýšit. Avšak ani to není nereálné, neboť především na domácím trhu, kde jsou ceny nízké, jsou novinky vyprodány v řádech několika minut, byť se jedná o několika set tisícové dodávky.

Zdroje: phonearena.com, androidheadlines.com

Diskuze ke článku
jirka
rákosníků je 1,5 miliardy, není se čemu divit, pochybuju, že to někdo koupí v Evropě
Stanislav Kadlec
Stanislav Kadlec
Rozhodně to bude lepší než vychcanej Samsung kor na českym trhu. Je vidět,že to jde podstatně levněji a že celej Samsung, Htc atd. je jedna velká zlodějna. Obzvlášť když si každej srovná cenu a hardwarovou výbavu viz.procesory s trhem v Německu. Ať si každej koupí co chce, když mu nevadí že ho drbou.
Mikos
Mám Mi2s a v porovnání se služebním Samsungem S4 je Samsung plastovej lagující křáp.
Kdo Xiaomi a jeho perfektně odladěnou ROM MIIU nevyzkoušel ať nehaní - neví o čem mluví.
jarda
jo, na samsung jsem slyšel samá negativa od mých spolupracovníků. já mám l820, už ale začíná stárnout. xiaomi bych zkusil, ale ne za ty ceny u nás. čínské ceny jsou ideal. u nás je priorita co nejdříve vydělat a napálit cenu jak se dá. líbí si mi lg l70 s té střední třídy, má 4.4 kitkat a prý je dobře odladěný. wp jde docela plynule, píši docela, poněvadž se někdy taky na chvíli sekne, hlavně když má udělat více operací najednou. není tak stabilní jak se někdy píše.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze