Xiaomi prý na MWC 2017 žádnou novinku neukáže

4

Všichni již toužebně očekávají novou vlajkovou loď od Xiaomi – model Mi6. Původně se zdálo, že Xiaomi překvapí již na veletrhu MWC 2017 v Barceloně, to však společnost popřela, žádnou novinku prý nechystá. Je tedy možné, že se s Mi6 setkáme až později a rovnou se Snapdragonem 835.

Záplava novinek na MWC 2017 je nevyhnutelná, ne všichni výrobci se však budou akce účastnit. Kupříkladu takové Xiaomi na MWC žádnou novinku nepředstaví, bohužel se tedy nesetkáme ani s novou vlajkovou lodí výrobce – modelem Mi6. Ten se tak pravděpodobně objeví až později v tomto roce, aby mohl nasadit nejnovější procesor Snadpragon 835, jenž aktuálně Qualcomm schraňuje pro Galaxy S8 (edge).

TIP: Hugo Barra opouští Xiaomi a vrací se do Silicon Valley

Xiaomi Mi6

Kromě toho se očekává 128 nebo 256 GB prostoru na data, až 6 GB paměti RAM a ve vyšší verzi se možná dočkáme i keramického zpracování po vzoru Mi MIX. Fotoaparát s rozlišením 12 Mpx má mít na svědomí Sony a mělo by jít o snímač IMX362. Baterie by měla nabídnout kapacitu 3 000 mAh, avšak vzhledem k dosazení nového a úspornějšího procesoru by se nemuselo jednat o problém. Snapdragon 835 v Xiaomi Mi6 by měl dosáhnout v testu AnTuTu hranice až 211 tisíc bodů, což je daleko před aktuálními špičkami, které se drží maximálně okolo hranice 180 tisíc bodů.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Nejlevnější varianta by měla vyjít na zhruba 270 euro (7 tisíc korun), výkonnější pak bude stát cca 340 euro (9 tisíc). Na verzi se zakřiveným displejem a keramickým tělem si dle spekulací připravte zhruba 410 euro (11 tisíc).

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
"Baterie by měla nabídnout kapacitu 3 000 mAh, avšak vzhledem k dosazení nového a úspornějšího procesoru by se nemuselo jednat o problém."
To snáď už nemyslíte vážne?! Namiesto toho, aby ste tieto hlboko podpriemerné akumulátory kritizovali, vy im to ešte" pochválite". Nasadenie S835 ničomu nepomôže, takisto ako tomu po S800 nepomohol S810 či 820. Zas to bude len 1-dňový smartphone ako všetky ostatné...
Demeter
Tak to budou muset překupníčci z šašomišopu vracet ty medvědy na lízačku.
Jojo
Obdivujem zastupy ludi co sem pod xiaomi clanky pravidelne chodia pisat ubohe komentare, ktore akoze maju zdehonestovat xiaomi. Asi to xiaomi robi nieco fakt poprdeli dobre, ked ma tolko haterov :D
Ludia spamatajte sa....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze