Xiaomi Mi 10 má troufalou cenovku, signál v metru se rozšiřuje

mNews
Xiaomi Mi 10 má troufalou cenovku, signál v metru se rozšiřuje
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Nové vlajkové lodě představilo Xiaomi, jejich cena je však značně vyšší, než u tohoto výrobce bylo zvykem
  • Honor má dva nové telefony střední třídy, Seznam.cz ukázal novinky v boji proti koronaviru a signál v pražském metru se nadále rozšiřuje
  • mNews přináší přehled toho nejzajímavějšího za uplynulý týden

Xiaomi představilo modely Mi 10, které mají troufalou cenovku, dále nechybí novinky od Honoru nebo pokrývání metra signálem. Vítejte u mNews.

Xiaomi Mi 10 má troufalou cenovku, signál v metru se rozšiřuje – mNews

Známe ceny Xiaomi Mi 10

Na vyklizené pozice po Huawei se evidentně dere Xiaomi, které u svých nejnovějších vlajkových modelů nasadilo překvapivou cenu. Mi 10 a Mi 10 Pro nabídnou Snapdragon 865, velké AMOLED displeje, slušné baterie nebo 8 GB RAM. Verze Pro má pak rovnou 2 teleobjektivy s různou ohniskovou vzdáleností, bezdrátové nabíjení a zvýšenou odolnost. Teď se však podržte, základní verze začíná v přepočtu na 22 tisících korunách a Pro na 27. Zajímavěji vypadá verze Lite s podporou 5G a cenovkou pod 10 tisíci.

Honor představil 2 telefony střední třídy

Do střední třídy míří hned dva smartphony od Honoru. 30S podporuje 5G a dokonce i slušně vypadá, na zadní straně nepřekvapí čtveřice fotoaparátů, avšak ten hlavní má 64 megapixelů. Procesorem je Kirin 820 a potěší 8 GB RAM. Cena pro Čínu je v přepočtu nastavena na 10 tisíc korun. O dostupnosti u nás zatím nevíme. Druhým modelem je Play 9A s průměrným procesorem Helio P35, 4 GB RAM a 64 GB úložištěm. Cena by však mohla být okolo 3,5 tisíc. Oba telefony samozřejmě postrádají Google služby.

Seznam.cz rozšiřuje boj proti viru

Pokud používáte Mapy.cz, můžete sdílet svou polohu, a tím případně pomoci v trasování během nákazy koronavirem. Novinkou je také webové stránka s informacemi, kde můžete sami sebe v případě nákazy nahlásit. Dále Seznam spustil vlastní callcentrum a snaží se o propojení s mapami od Googlu.

Signál v metru se šíří i na lince B

Nakonec jedna veskrze pozitivní zpráva. Pokrytí metra mobilním signálem nadále pokračuje. Nově se LTE objeví na Palmovce a zase ho ztratíte až po příjezdu na Florenc. Vše tak pokračuje dle plánu a do konce roku 2021 má být pokrytí kompletní.

To byl výběr toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne, ve skutečnosti se toho samozřejmě stalo mnohem více...

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze