Xiaomi má čtyři nové telefony Redmi Note 11, Samsung láká na Galaxy S22

mNews
Xiaomi má čtyři nové telefony Redmi Note 11, Samsung láká na Galaxy S22
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Čtveřice modelů z řady Redmi Note 11 se dočkala globálního představení, telefony se budou prodávat i u nás
  • Známe datum představení chystané vlajkové řady Galaxy S22 od Samsungu
  • mNews přináší výběr těch nejzásadnějších novinek z uplynulého týdne

Tento týden nás novinkami zásobuje Xiaomi, které představilo hned 4 nové telefony. Konečně také známe datum premiéry nových Samsungů a Google zkouší netradiční projekt pro počítače. Vítejte u mNews.

mNews #160 – Xiaomi má 4 nové Redmi Note 11 telefony, Samsung láká na S22

Podcast v audio formě

Xiaomi odhalilo řadu Redmi Note 11

Xiaomi ve středu představilo kompletní řadu Redmi Note 11, která se skládá ze čtyřech modelů. Na vrcholu nabídky stojí Note 11 Pro a Pro 5G. Oba se pyšní velkým AMOLED displejem se 120Hz obnovovací frekvencí a svítivostí 1 200 nitů. Dostatek výkonu by měl zařídit čipset G96 od MediaTeku a Snapdragon 695 u verze s 5G.

Určitě potěší rychlé 67W drátové nabíjení a 108Mpx snímač Samsung HM2. Ultraširokoúhlý má 8 Mpx a zbývající jsou jen 2megapixelové. Dalším modelem je Note 11S a samozřejmě nechybí ani základní Note 11 4G. Oba nabídnou o něco menší displej jen s 90 Hz a třeba i pomalejší nabíjení. A pokud vás zajímají všechny specifikace, zamiřte k nám do katalogu.

Galaxy S22 již za 2 týdny

Navzdory nedávnému představení posledního modelu z řady Galaxy S21 od Samsungu jsme věděli, že se blíží modely Galaxy S22. A nyní skutečně na internet prosáklo datum. Představení nové vlajkové řady proběhne již 9. února. Samsung slibuje porušování pravidel, což si já osobně vykládám jako potvrzení údajného spojení řad S a Note v S22 Ultra, který bude mít odlišný design, ale hlavně ukryté pero S Pen přímo v těle. Pokud vás zajímají všechny další uniklé informace, víte kam kliknout.

Galaxy A53 5G se blíží

U Samsungu ještě zůstaňme. Řada A50 patří mezi vůbec nejúspěšnější a není divu, že se Samsung snaží na úspěchy navázat. Podle posledních úniků by totiž model A53 měl být téměř identický jako současný A52s. Pravděpodobně se tedy zbaví 3,5mm jacku pro sluchátka, ale tuto ztrátu snad vynahradí novější procesor a o něco málo větší baterie. Ani tentokrát se však nemáme dočkat rychlejšího nabíjení než 25 W. K představení by mohlo dojít již letos na jaře.

Google zpřístupní Android hry na PC

Nakonec se podívejme na jednu nenápadnou zprávu. Google plánuje zpřístupnit hry z obchodu Play i pro PC s Windows. Funkci spouští v betě s omezeným výběrem titulů a Česko bohužel v dostupných lokalitách není. Výhodou má být možnost přenášet postup hrou z telefonu na počítač. Takže třeba hrajete na telefonu v tramvaji a doma pokračujete na počítači. Zcela upřímně mě tato zpráva nechává chladným. Ale zaujala mě spíš z jiného pohledu. Možná je drobným předznamenáním doby, kdy nebudeme řešit, zda hrajeme mobilní, počítačové, nebo konzolové hry. Prostě budeme hrát hry a otázka kde je hrajeme, nebude vůbec důležitá.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze