Xiaomi experimentuje, představilo konvertibl Book S mající Windows 11

Xiaomi experimentuje, představilo konvertibl Book S mající Windows 11
Fotografie: Xiaomi
  • Jde o první notebook 2v1 od Xiaomi
  • Disponuje 12,4" dotykovým displejem
  • Výkon zajišťuje Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2

Xiaomi dnes oficiálně představilo svůj historicky první notebook 2v1, který disponuje možností oddělit dotykový displej od klasické klávesnice. Xiaomi Book S láká na 12,4" displej s vysokým jasem 500 nitů s rozlišením 2 560 × 1 600 pixelů. Jak jsme již řekli, displej je dotykový a o ochranu se stará sklíčko Gorilla Glass 3.

Xiaomi Book S

Ovládání však nemusí být nutně svěřeno dotyku vašich prstů. Displej se přátelí také s dotykovým perem Xiaomi Smart Pen a případně také s připojitelnou klávesnicí. Výrobce novinku prezentuje jako všestranné pracovní zařízení, čemuž lze s ohledem na operační systém věřit. Nasazen je totiž Windows 11 S, přičemž z verze S lze nevratně přepnout na standardní Windows 11.

Více než dostatečný by měl být výkon, neboť je počítač vybaven osmijádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 se 7nm výrobním procesem. Procesor doprovází 8GB operační paměť typu LPDDR4x a 256GB SSD.

Novinka je dále vybavena dvojicí fotoaparátů. Na zadní straně je 13megapixelový snímač a na čelní straně je Full HD kamerka primárně pro videohovory. Dostalo se také na dva mikrofony s podporou technologií Qualcomm Aqstic Echo Cancellation a Noise Suppression (ECNS). Připraveny jsou také stereo reproduktory i 3,5mm jack. Na těle nechybí ani USB-C pro přenos až 4K obrazu a samozřejmě nabíjení. Výrobce slibuje 13hodinovou výdrž při běžném pracovním nasazení, přičemž nabití bude díky 65W nabíječce svižné.

Xiaomi Book S

Zbrusu nový konvertibl Xiaomi Book S již má oficiální evropskou cenu, která činí 699 eur, tedy v přepočtu zhruba 17 tisíc korun.

Technické parametry Xiaomi Book S

Kompletní specifikace
Konstrukce197 × 294 × 9 mm, 720 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12,4" (2 560 × 1 600 px)
ChipsetCPU: 4×2,84 GHz
PaměťRAM: 8 GB, disk: 256 GB (SSD), paměťové karty: microSDXC
Konektory1× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: ne
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ?
Operační systémWindows 11
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: ? hodin
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze