Xiaomi dodalo skoro 50 miliónů telefonů a je světovou trojkou

Xiaomi dodalo skoro 50 miliónů telefonů a je světovou trojkou
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Xiaomi ve 3. čtvrtletí roku 2020 celosvětově dodalo 46,6 miliónů telefonů
  • Poprvé v historii se dostalo před Apple

Xiaomi na oficiálních stránkách zveřejnilo své hospodářské výsledky za uplynulé 3. čtvrtletí, tedy období od 1. července do 30. září. Čínský výrobce může být nadmíru spokojen. Celkové příjmy společnosti vyšplhaly na 10,9 miliard dolarů, což představuje 34,5% meziroční nárůst. Mimochodem je nutné dodat, že ze zmíněné částky tvoří mobilní telefony příjmy ve výši 7,2 miliard dolarů. Čistý zisk pak dosáhl 621 miliónů dolarů. Xiaomi může těšit, že stoupá také průměrná cena jeho telefonů. Ta v uplynulém kvartále činila 155 dolarů (zhruba 4 tisíce korun s daní), za což výrobce vděčí především většímu počtu dražších smartphonů z řady Mi.

Prodeje telefonů meziročně vzrostly o 45,3 % a dosáhly celosvětových dodávek 46,6 miliónů kusů. Díky úspěšnému čtvrtletí se Xiaomi podařilo odsunout Apple až na čtvrté místo a vůbec prvně vystoupat na stupně vítězů, hned za Samsung a Huawei. Na obranu Applu je však nutné dodat, že se letos výrazně zpozdil nástup nových iPhonů 12 a je velmi pravděpodobné, že na konci roku, v právě probíhajícím 4. čtvrtletí, si Apple vezme své třetí místo v žebříčku největších výrobců na světě zpět.

Xiaomi

O úspěchu výrobce svědčí i fakt, že se hned na 54 trzích dostalo mezi pětici nejprodávanějších značek. Mimochodem to platí i pro Českou republiku, kde Xiaomi drží 4. příčku. Vůbec nejlépe si Xiaomi vede například v Bělorusku, Polsku, Španělsku, Řecku, Chorvatsku, Ukrajině, Turecku či Indii. Ve všech jmenovaných zemích je nejprodávanějším výrobcem mobilních telefonů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze