Xiaomi chystá notebook. Dočkáme se 27. července? (aktualizováno)

11

Unikly další specifikace a cena notebooku, jenž má netradičně připravovat Xiaomi, které se specializuje především na mobilní telefony a jejich příslušenství. Notebook by se dle všeho měl velmi podobat dvanáctipalcovým MacBookům či MacBooku Air a dočkáme se ho prý již 27. července.

Aktualizováno 22.7. 2016

Nové informace o připravovaném notebooku od Xiaomi se týkají dostupnosti modelů. K dispozici by podle nejnovějších zpráv měly být tři modely, a to s 15,6 palci, 13,3 palci a 12,5 palci. O 11,6palcovém modelu prozatím neunikají žádné informace a počítá se s tím, že už nejspíše nebude. U 13palcového modelu se očekávají identické specifikace, které jsme uvedli již v původní zprávě níže. Unikla ale cena, která by se měla pohybovat okolo 3 tisíce čínských juanů, tedy v přepočtu 11 tisíc korun.

Xiaomi notebook

K dispozici by měl být i zmiňovaný 12palcový model, který by měl obsahovat blíže nespecifikovaný procesor Intel Atom. Více ovšem nevíme, stejně jako o modelu s 15 palci. Všechny modely by pak měly dostat do vínku operační systém Windows 10 a spekuluje se i o větších úpravách od Xiaomi, než je u počítačových operačních systémů zvykem. Dle zpráv by se notebooky měly ukázat ji 27. července, což ale prozatím společnost nepotvrdila.

Původní zpráva z 19.7. 2016

O chystaném notebooku od Xiaomi kolovaly různé zvěsti, ale až nyní se potvrzuje, že Xiaomi opravdu něco chystá. Novinka by se měla značně podobat MacBookům Air či dvanáctipalcovému MacBooku od Applu.

TIP: Obří HP Elite x3 s Windows 10 Mobile dorazí i na český trh

Xiaomi
Bude notebook od Xiaomi vypadat jako MacBooky od Applu?

Specifikace tomu ale neodpovídají. První model s třináctipalcovou úhlopříčkou by měl nabízet dvoujádrový procesor Intel Core i7-6500U s taktem 2,5 GHz a 8GB operační pamětí. O druhém 11palcovém modelu prozatím nejsou žádné informace.

Zdroje: mspoweruser.com, benchlife.info, gizmochina.com

Diskuze ke článku
satai
Core i7-6500U neni ctyrjadro.
http://ark.intel.com/products/88194/Intel-Core-i7-6500U-Processor-4M-Cache-up-to-3_10-GHz

(je to U takze 15W rada, takze ta kategorie, kterou Apple dava do MBA nebo MPB 13)
GT
Ak sa aj nadalej budu drzat svojej cenovej politiky (minimalne navysenie ceny oproti vyrobnym nakladom), a udrzia si aj zatial slusnu kvalitu, mohla by to byt extremne dobra kupa.
Bude to mat 8GB RAM, nedotykovy display a predinstalovane W10.
Ondřej
A co jako. Od těch překupníčků, kterým tady věčně děláte reklamu, to bude stát ranec a koupí si to leda hlupák, kterej uvěří šaomi PR článkům na vašem webu. Až začne působit Xiaomi v EU, bude tady mít zastoupení, servisní centra, SW podporu, tak o tom můžete psát.
anoným
Že by konečně první Xiaomi, u kterého nebude vadit absence evropských pásem LTE?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze