Xiaomi a Leica představí svůj společný telefon v červenci

Xiaomi a Leica představí svůj společný telefon v červenci
  • Společnost Leica dříve spolupracovala s Huawei
  • Obě firmy chtějí dohromady posunout schopnosti fotografování mobilem
  • Prvním společným mobilem by mohlo být Xiaomi 12 Ultra

Spolupráce výrobců telefonů a optiky pro fotoaparáty je skoro tak stará jako fotomobily samy. Nokia začala využívat značku a technologie Carl-Zeiss už v době Symbianu, v moderní éře pak najdeme propojení OnePlus a Hasselbladu anebo Vivo a opět Zeiss. Nyní se podobné partnerství chystá mezi firmami Xiaomi a Leica.

Xiaomi Leica

Pro společnost Leica to není žádná novinka, už své štěstí zkoušela s Huawei. Vzhledem k problémům, s jakými se čínský výrobce potýká, však zkouší štěstí jinde. Podle společné tiskové zprávy Xiaomi a Leica sdílejí stejné myšlenky týkající se mobilního zobrazování a obě společnosti chtějí posunout mobilní fotografii na další úroveň. Generální ředitel společnosti Xiaomi Lei Jun uvedl: „Společnost Xiaomi se zaměřuje na vytváření dokonalého uživatelského zážitku a vždy doufala, že prozkoumá možnosti fotografování chytrými telefony až do krajnosti. Xiaomi a Leica se vzájemně shodují ve svých snahách a nápadech.


Firmy neuvedly, co konkrétně bude plodem jejich spolupráce, jen to, že bychom se jej měli dočkat v červenci. Všechny indicie však naznačují, že by se mělo jednat o špičkový model Xiaomi 12 Ultra, které mimo fotografických schopností zazáří v rychlosti nabíjení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze