XDREAM X-Power Plus a X-Vibe: hudba sbalená na cesty
recenze

XDREAM X-Power Plus a X-Vibe: hudba sbalená na cesty

3

Dnes si ukážeme dvě zajímavá zařízení. Obě mají co dočinění s hudbou, ale nabídnou mnohem víc. X-Power má hned tři funkce. Samozřejmě hraje, ale také slouží jako stojánek a přenosná nabíječka. X-Vibe je ještě o chlup zajímavější. A není to jen provokativním vzhledem - je to vibrační reproduktor. O co jde? Čtěte naši recenzi.

Když už dáte spoustu peněz za telefon, tak by vás ani nemuselo mrzet ještě trochu přitlačit a koupit si k tomu i nějakou tu blbinu. Nemusí to být zrovna blbina, ale přenosný reproduktor by se občas mohl hodit. Dnes si tu ukážeme rovnou dva. Ani jeden ale není klasickým reproduktorem, oba jsou trochu zvláštní a možná i proto jsou přitažlivé. Zda se za ně ale vyplatí utrácet, si řekneme právě teď. První se jmenuje X-Power Plus a druhý X-Vibe.

XDREAM X-Power Plus a X-Vibe – videorecenze

X-Power Plus

Prvním recenzovaným reproduktorem je X-Power Plus, jak už název může napovídat, má co dočinění s energií. Ve skutečnosti má hned tři funkce. Zůstaňme u toho, že jde o reproduktor, takže první funkcí je hlasité přehrávání hudby ve slušné kvalitě. Samozřejmě ho můžete využít i při sledování videí nebo filmů, to dá rozum. A možná k tomu se hodí nejvíce, právě kvůli své druhé funkci.

XDREAM X-Power

Funguje totiž také jako stojánek na telefon. Celé zařízení je vlastně válec, mimochodem kovový a designově velmi povedený, který má na jedné straně reproduktor a druhá strana se dá vytáhnout a otočit. Když tak učiníte, uvidíte 3,5mm jack konektor pro připojení k telefonu a USB konektor pro napájení. Zároveň se jedna strana vytočí a bude sloužit jako podpěrka. Nyní už stačí zapojit telefon, dorovnat výšku a pustit hudbu.

Má to ale háček, jak vlastně zařízení zapnout? Reproduktor totiž nemá tlačítko pro vypnutí a zapnutí. Zapíná se totiž sám podle toho, jestli do něj proudí nějaký signál. To zní docela pohodlně. Na papíře s tím nemám problém, je to hodně originální, praxe je ale někdy o poznání horší – zapínání trvá strašně dlouho. Někdy naskočí za deset nebo dvacet sekund, jindy to trvá i několik minut, kdy se neděje nic. Pak najednou zapnou kontrolky, další chvíli čekáte a hurá, už hraje. Tak jako tak je to hrozně dlouhá doba a na reproduktor není žádný spoleh. Pokud ale zvýšíte hlasitost v telefonu na maximum, trvá detekce většinou jen několik vteřin. Je na to ale nutno myslet, což není vždy pohodlné.

Konečně se dostaňme ke třetí funkci. Jak už jsem zmiňoval na začátku, název X-Power není náhodný a zařízení je zároveň určeno jako přenosná nabíječka. Znáte to – ty dnešní telefony nic nevydrží, a po pár hodinách používání je baterka na nule. Proto se hodí být někde u elektřiny nebo mít zdroj přímo s sebou. X-Power nabijete, a pak si z něj můžete dobít telefon přes USB konektor. Li-ion baterie má kapacitu 3000mAh

X-Vibe

I u druhého kousku je smysl obsažen v názvu. Jedná se o vibrační reproduktor. Na první pohled vás možná vůbec nenapadne, že je to reproduktor, ale musíte mi věřit. Jak funguje? Nejprve z něj vede 3,5mm jack konektor pro propojení s telefonem. Na druhou stranu vede další kabel, který je spojený s vrchní částí zařízení. Vytočením kabel natáhnete a oddělíte reproduktor od zbytku. Pojďme si ale říci, co to znamená vibrační reproduktor.

XDREAM X-Vibe

Sám o sobě reproduktor nehraje v podstatě skoro nijak. Pouze vibruje. A právě proto ho musíte přidělat k nějakému jinému objektu, který bude sloužit jako reproduktor. Naprosto nejvhodnější jsou prázdné bedny a krabice. Pokud chcete mít zvuk co nejlepší a co nejhlasitější, tak potřebujete hlavně něco dutého. Na stole si tedy moc nezahrajete. Kov zvuku také zrovna neprospívá. Spodní část reproduktoru je nalepovací, takže ho můžete přidělat třeba i na sklo ve vertikální poloze. A jen tak mimochodem, dobře fungují i menší místnosti. Já jsem takto rozehrál třeba celý záchod.

Pokud vám ale hraje krabice, okno, dveře nebo třeba ten záchod, tak nemůžete čekat nějaký extra kvalitní zvuk, zde je to především o hlasitosti. X-Vibec se tak hodí pro hlasitý poslech, který by jinak malý reproduktor nemohl zvládnout. Vezme potenciál jiného objektu a zvuk v něm znásobí. A věřte mi, že na párty s alkoholem a dobrou zábavou nebudete trochu horší kvalitu řešit. Hlavně, že něco hraje a je to dobře slyšet. Pokud máte těchto repráčků víc, tak je můžete vzájemně propojit a nechat hrát více věcí najednou (zapojují se postupně jako do vláčku).

Jak už jsem ale zmiňoval, chce to třeba krabici, ale ne vždy musíte mít po ruce něco vhodného. Na domácí poslech se X-Vibe jistě nehodí. Posloužit může na improvizované párty, jinak jeho využití příliš nevidím, je to ale taková velmi zajímavá hračka. Chvíli si s tím hrajete a je to zábava, pak vás to ale omrzí a co s tím?

Reproduktory na test nám zapůjčila společnost AQUA-DEKOR s.r.o., která je exkluzivním distributorem produktů xdream pro oblast České Republiky a Slovenska.

Diskuze ke článku
st15i
Xpower plus je jenom přepracovaný sony ericsson Ms-430 k porovnání zde:http://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/sony-ericsson-ms-430/
daweet
Podobné ale neobsahuje to nejdůležitější a to 3000 mAh baterii.
čtenář
Nemohli by jste dělat vice recenzi na malé reproduktory?děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze