Wozniak: Apple by mel vyrábět telefony s Androidem

43

Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak je znám svými neortodoxními názory, které prezentuje s upřímností sobě vlastní. Svým posledním nápadem si však bezesporu získá velkou pozornost nejen v Applu a u uživatelů výrobků s nakousnutým jablkem ve znaku, ale i u příznivců Androidu. Podle Wozniaka by totiž Apple udělal nejlépe, kdyby přijal i Android.

Steve Wozniak tvrdí, že není důvod, proč by nemohl Apple přijmout Android jako svůj sekundární operační systém vedle iOS. Jakkoli se tento nápad zdá z mnoha důvodů nemyslitelný a neproveditelný, svou logiku nepostrádá.

V záplavě velkých i bezejmenných výrobců smartphonů a tabletů s Androidem by se neztratil, ale naopak by si mohl získat nové zákazníky, které by nalákal na prvotřídní design, který je jeho silnou parketou a zároveň by nabídl mnohem otevřenější a všestrannější systém, kterým Android oproti iOS je. "Mohli bychom konkurovat velmi dobře. Lidé mají rádi drahý stylový vzhled a kvalitní zpracování, který Apple nabízí na rozdíl od toho, co dokáže nabídnout většina výrobků s Androidem. Dalo by se hrát na dvou hřištích současně," myslí si Wozniak.

Jakkoli by tento nápad potěšil spoustu lidí, je více než pravděpodobné, že u vedení Applu nepadne na úrodnou půdu. Jisté je, že Steve Jobs by takový nápad rychle smetl ze stolu.

Zdroje: wired.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
kubik393
Je docela zábavné sledovat, kolik rozruchu způsobilo takové plácnutí do vody jako příchod Androidu na iPhone. Proč se tábory iOS a Android tak nenávidí? Je to stejné jako když se sousedi hádají, kdo z nich má lepší auto, každý za něj dal hodně svých peněz a tak samozřejmě nikdy nepřizná, že jeho volba byla špatná nebo horší než toho druhého. Tyhle haterské komunity ale mají výrobci rádi a využívají je k reklamě, touhle hádkou je v podstatě podporujeme, ti druzí nás vyhecují a my jdeme a koupíme si nejnovější, nejdražší produkt naší značky abychom dokázali, že jsme lepší než ti druzí, ti udělají totéž a pak to jde pořád dokola. Už to vlastně ani není o tom, jestli je Android lepší než iOS nebo opačně ale o tom, kdo má a nemá pravdu. Což je bezpředmětná diskuze.
Pf
Je moc dobre, ze to nepadne na urodnou pudu. Ja bychmu dal facku na obe vyzrane tvare.

Apple vyrabi tablety s Androidem ? Ve jmenu Otce i Syna i Ducha Svateho Amen, a zle pryc.

proboha ten Wozniak neco fetuje ? Opravdu silne pochybuji o tom, ze je normalni. Hodte na toho blazna sit. Apple moje 2. nejoblibenejsi firma po Microoftu a takhle ji dok*rvit Androidem?

Bude se o mně psát jako o atntatnikovi na Wozniaka, podobne jako na JOhna Lennona, nebo Kennedyho.
Kubik393
Jsem zvědav, jak moc budou fanoušci iPhone a iOS "hatovat", Steve Wozniak je totiž takový Apple guru a tudíž na něj těžko mohou útočit, že dělá reklamu nebo haní cizí výrobky. Myšlenka na androidové iPhony je zajímavá ale myslím si, že rozumnější by bylo udělat telefon jako iPhone 5c skutečně levnější, za takových 10 a míň tisíc, iOS je dobrý systém a kdyby byl v takto levnějším telefonu, jistě by měl úspěch, nebo jít cestou Blackberry a dovolit běh androidových aplikací. Androidový iPhone by přinesl Apple jen problémy s kompatibilitou a zmatení klientely, zvyklé na jednoduchý, spolehlivý systém, což Android (přestože jsem spokojený a věrný uživatel) není, navíc by Apple zanesl na hřiště, kde je velmi tvrdá konkurence zavedených a silných firem, proti kterým by měl jen malou šanci. Takže zlevnit 5c, to je podle mě nejlepší cesta.
Michael Vávra
Michael Vávra
Wozovi asi hráblo...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze