Windows Phone 7 (Mango) budou umět na podzim česky

Operační systém Windows Phone 7 v připravované aktualizaci Mango bude k velkému nadšení tuzemských fanoušků konečně nativně obsahovat celkovou podporu českého jazyka, což by spolu s uvedením prvních WP7 Nokií výrazně pomohlo k rozšíření této mladé platfromy u nás.

Windows Phone 7 logo

Microsoft potvrdil další novou vlastnost, která dorazí s velkou aktualizací Windows Phone 7 Mango letos na podzim. Jedná se o podporu pro dalších 17 jazyků, která výrazně rozšíří pětici jazyků, které Windows Phone 7 podporuje v současné době.

Přidána bude francouzština, němčina, italština a španělština, brazilská portugalština, čínština (zjednodušená a tradiční), čeština, dánština, holandština, finština, řečtina, maďarština, japonština, korejština, norština, polština, portugalština, ruština a švédština. Počítačový program Zune software přijde s podporou pro totožnou sestavu jazyků. Kromě toho byly přidány také nové fonty pro některé asijské jazyky, které jsou nyní nově zahrnuty. S cílem umožnit psaní textu v nových jazycích, byla přidána 20 nových rozložení klávesnice.

Tip: čtěte - Windows Phone 7 Mango: spoustu vylepšení ještě letos

To tedy znamená - brazilská portugalština, čeština, dánština, holandština, finština, řečtina, maďarština, indonéština, japonština, korejština, malajské nářečí, norština, polština, portugalština, ruština, zjednodušená čínština, švédština, tradiční čínština, turečtina, a Ukrajinština. Všechny tyto s výjimkou České republiky, Maďarska, indonesie, malajsie, turecka a ukrajiny také podporují funkci prediktivního vkládání textu (T9).

Kromě nově rozšířené jazykové podpory v Mangu Microsoft také umožní placené nakupování aplikací ve 35 nových zemích po celém světě. Tyto a další nové funkce, které přijdou s Windows Phone 7 Mango by měly pomoci Microsoftu, aby podíl jeho systému výrazně stoupl a mohl konkurovat Androidu nebo iOS. Nemalý podíl na tomto rozšíření bude mít rovněž začátek prodeje prvních WP7 Nokií.

Zdroje: mobileburn.com, windowsteamblog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze