WhatsApp nabízí vstup do aquaparku zdarma. Jde však o podvod

2
WhatsApp nabízí vstup do aquaparku zdarma. Jde však o podvod
  • Po sociální síti se šíří podvodná soutěž o volné vstupenky do pražského aquaparku
  • Opět platí známá poučka, podezřelé odkazy neotevírat

Česká republika se opět stala terčem spamových zpráv, které se tentokrát ve větší míře šíří sociální sítí WhatsApp. „Aquapalace Praha rozdává 5 bezplatných průchodů 500 rodinám na 18h výročí“. Přesně takový text, za kterým ještě následuje nezbytný odkaz, obdrželi mnozí uživatelé od svých známých kontaktů. Po rozkliknutí se dostanete na falešné stránky podniku AquaPalace Praha, kde máte vyplnit dotazník. Na první pohled je však zřejmé, že stránky nebudou oficiální. Logo je rozmazané a nesouhlasí ani samotná webová adresa. Abyste byli zařazeni do fiktivní soutěže, musíte zodpovědět otázky a následně vše ještě rozeslat přátelům. Kýženým cílem podvodníků jsou vaše citlivé údaje – například o platební kartě.

WhatsApp Messenger
Pokud obdržíte tuto zprávu, rozhodně neklikejte na odkaz v ní uvedený

Celou událostí kolem šíření falešných zpráv se již zabývá samotný aquapark, který vydal prohlášení skrze své facebookové stránky. Dozvíte se, že nejde o jejich soutěž a rozhodně není vhodné na uvedený odkaz klikat, nebo dále uvádět jakékoliv své údaje.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Řezňýk
Celý internet je podvod! Je to spiknutí, jak z nás tahat osobní informace!
Wasted
Není ale jen blb klikne na takovou hloupost a je ještě hloupější protože si myslí že bude někde něco zadarmo, asi jako důchodci na předváděčkách, tohle se bude dít pořád protože někteří lidi jsou prostě hloupí a naivní. Tak jako sem dováží zboží z Polska protože to lidi prostě koupí...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze