watchOS 7 naučí vaše hodinky sledovat spánek a mnoho dalšího

watchOS 7 naučí vaše hodinky sledovat spánek a mnoho dalšího
Fotografie: Apple
  • Hodinky nové umějí sledovat spánek a zařídit se podle toho
  • Nová aplikace Fitness toho umí ještě více než stávající Activity
  • Ciferníky půjde ještě více upravovat

Apple v rámci WWDC představil také nový operační systém pro chytré hodinky – watchOS 7. Novinka přijde s několika zásadními vylepšeními, jako je zbrusu nová aplikace pro sportování, která se nyní jmenuje Fitness, a také se sledováním spánku.

Nový systém se nainstaluje do Apple Watch Series 3 a novějších, což znamená, že první dvě generace už toto vylepšení nedostanou. Pro běh watchOS 7 je také potřeba iPhone 6s nebo novější a iOS 14.

watchOS 7
Máte pocit, že málo spíte?

Jedním z hlavních vylepšení pro všechny, kteří splní tyto požadavky, pak bude sledování spánku, což je velice žádaná funkce, kterou disponuje i mnohem levnější konkurence. Můžete si tak kromě budíku nastavit i čas, kdy se chcete do postele dostat a hodinky vás jemně upozorní na to, že už máte po večerce. Tím se také přenastaví jak hodinky, tak iPhone do módu, kdy vás nebudou obtěžovat notifikace a taktéž se mohou aktivovat některé předvolby ohledně chytré domácnosti.

Ještě chytřejší ciferníky

Novinek se dočkají i takzvané „komplikace“, což jsou jakési widgety na domovských obrazovkách, respektive cifernících hodinek. Ty mohou být nově mnohem interaktivnější a můžete si je uspořádat do mnohem více kombinací podle svého vkusu a potřeb. Takto vytvořené ciferníky můžete pak i sdílet – ať už přímo s někým ve vašem dosahu, nebo prostřednictvím sociálních sítí/obchodu s aplikacemi.

Apple Watch umí nově dávat pokyny při jízdě na kole a sledovat další sporty, například tanec. To jsou jen některé z novinek aplikace Fitness, která nahradí odcházející Activity.

watchOS 7
Ráno se dozvíte, že je potřeba hodinky nabít. Budete to muset stihnout před odchodem do práce.

Novinkou pro období epidemií je pak kontrola mytí rukou – jakmile hodinky podle pohybů a zvuku vody poznají, že si myjete ruce, postarají se, abyste to udělali opravdu důkladně – respektive dostatečně dlouho.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze