Vyzkoušeli jsme zpackanou kopii Nothing Phonu (1). Má 3,5mm jack a hýří barvami

aktualizováno o video
Vyzkoušeli jsme zpackanou kopii Nothing Phonu (1). Má 3,5mm jack a hýří barvami
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Telefon má děsivou hmotnost
  • Výkon zajišťuje MediaTek Helio G99 a 8 GB RAM
  • Výrobce si zařízení cení zhruba na 7 tisíc korun (bez zohlednění daně a cla)

První smartphone společnosti Nothing způsobil pozdvižení díky netradičnímu designu, který působí zároveň retro i futuristicky. Záda pokrytá stovkami drobných LED však evidentně zaujala také čínskou společnost Unihertz, jejíž portfolio se skládá z různých napodobenin. Čím chce Unihertz Explore Luna, na který jsme se podívali na veletrhu MWC 2023, zaujmout případné zájemce?

Vyzkoušeli jsme zpackanou kopii Nothing Phonu (1)

Blikající záda, obří rozměry i hmotnost

Zatímco Nothing Phone (1) působí elegantním dojmem a dá se říct, že má auru prémiových telefonů (skleněná záda, hliníkové rámečky i slušnou haptickou odezvu), z modelu Unihertz Explore Luna doslova čiší pro podobné telefony typická „lacinost“, a to i navzdory hliníkovým rámečkům či pokusu o vytvoření nápaditého fotomodulu. Poměrně rušivým prvkem jsou pak velmi široké rámečky a také vysoká hmotnost, kvůli které se telefon snadno pronese (rozměry ani hmotnost výrobce zřejmě z těchto důvodů raději neuvádí ve specifikacích).

Výrobce nabízí variantu s výlučně bílým podsvícením LED a také verzi s vícebarevnými LED na zádech

Hlavní pozornost na sebe však strhávají záda s LED, která umí různě blikat a svítit. Výrobce pravděpodobně ve snaze oslovit více zákazníků diverzifikoval tento model a nabízí variantu pouze s bílými LED, kterou doplňuje verze, jež nabídne různobarevné diody. Umí blikat kromě bílé také růžovou, zelenou, modrou a dalšími odstíny. Světélkovat pak umí Unihertz Explore Luna například do rytmu vyzvánění a samotné rozhraní pro nastavení LED je rovněž nápaditě podobné tomu z Nothing Phonu (1).

Z další výbavy stojí za zmínku čipset MediaTek Helio G99 doplněný o 8 GB RAM a 256GB úložiště typu UFS 2.2 či baterie o kapacitě 5 000 mAh. Vzhledem k velikosti a hmotnosti zařízení by však podle našeho názoru bylo odpovídající, kdyby měl telefon podstatně větší baterii. Nepotěší ani relativně široká brada 6,81" IPS LCD displeje, který je zároveň důvodem k větším rozměrům.

UniHertz Explore Luna

Nijak extra lichotivé specifikace bohužel nezachrání ani 3,5mm jack či 108Mpx hlavní snímač (Samsung S5KHM2SP03-FGX9) doplněný o 2Mpx makro a 20Mpx senzor pro pořizování nočních snímků. Nepřekvapí ani již starší Android 12, který je na druhou stranu (k dobru telefonu) relativně čistý a nemá žádnou masivní nadstavbu. V době veletrhu MWC 2023 výrobce nedisponoval oficiální cenou, ta by se však měla pohybovat okolo hladiny 300 eur, tedy zhruba 7 tisíc korun (bez zohlednění případného DPH či cla).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze