Vyzkoušeli jsme za vás: Gmail a Google Mapy lze nyní vyhledat přímo v AppGallery

Vyzkoušeli jsme za vás: Gmail a Google Mapy lze nyní vyhledat přímo v AppGallery
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • AppGallery v současnosti nabízí ještě pohodlnější stahování aplikací
  • Nabídka se rozšiřuje, komfortnější je rovněž používání Google aplikací

Huawei, který na našem trhu nedávno představil svůj vlajkový model Mate 50 Pro či selfie speciál novu 10 Pro, se již nějakou dobu potýká s následky amerických sankcí uvalených během vlády bývalého prezidenta Trumpa. Restrikce Huawei znemožnily využívat technologie, jež jsou nějakým způsobem napojeny na USA, přičemž mezi ně spadá rovněž operační systém Android od Googlu a jeho virtuální Obchod Play. Huawei naštěstí brzy po uvalení sankcí začal mohutně investovat do vlastního virtuálního obchodu AppGallery, který se neustále vyvíjí a aplikace v něm přibývají. V současnosti tak platí, že v novějších smartphonech Huawei, které jsou vybaveny obchodem AppGallery, není problém jednoduše stáhnout a používat takřka jakoukoliv aplikaci, včetně těch od Googlu.

Vyhledej a stahuj

Virtuální obchod AppGallery výrobce Huawei se neustále rozšiřuje, v současnosti v něm tak můžete najít nepřeberné množství aplikací, ať už jde o populární zahraniční aplikace, jako je Bolt, Facebook nebo Instagram, ale také ty, které ocení především běžný český uživatel. Partnerství se společností Seznam, většinou bankovních institucí působících v ČR nebo možnost bezkontaktního placení v kombinaci s Curve je tak jen ochutnávka z nabídky AppGallery. Nově je navíc možné přímo skrze AppGallery stahovat i jakékoliv další aplikace v podobě APK (instalačních souborů), které vám AppGallery v případě potřeby nabídne. Vyhledávání Petal Search je pak schopné dle požadavku vyhledat na internetu miliony dostupných aplikací – dá se tak s trochou nadsázky říct, že AppGallery v tomto ohledu nezná hranice.

AppGallery

Mimo jiné to znamená, že lze do smartphonů Huawei nainstalovat i aplikace, jako jsou například Google Mapy, a používat je s přihlášeným účtem. Alternativou pro aplikace, které striktně vyžadují Google služby, například YouTube nebo Gmail, je pak využití aplikace Gspace, která funguje podobně jako emulátor.

Jak dostat do Huawei telefonu vaše oblíbené aplikace i bez GMS?

Novinkou v tomto ohledu je, že nově uživatelé nemusí dělat hlavu s odstraněním reklam, které aplikace Gspace obsahuje a za jejich odstranění vyžaduje poplatek. Uživatelé nově získají při používání aplikací v návaznosti na Gspace VIP přístup bez reklam.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze