Vyzkoušeli jsme Xiaomi MIX Fold 2, ohebnou novinku se skvostným 8" displejem

1
Vyzkoušeli jsme Xiaomi MIX Fold 2, ohebnou novinku se skvostným 8" displejem
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Novinka překvapivě nepodporuje obdobu režimu „Flex“
  • V ohebném displeji jsme našli senzor připomínající kamerku pod displejem

Pokud máte slabost pro Xiaomi a ohebné telefony, jistě vám neuniklo představení nového modelu MIX Fold 2 letos v srpnu. Skládací telefon je zajímavý například tloušťkou pouhých 5,4 milimetrů v rozevřeném stavu, zpracováním displeje, ale také ostatními špičkovými parametry.

V přiloženém videu jsme se v první řadě podívali na obsah balení, které je velmi pěkně zpracované a kromě adaptéru a napájecího kabelu v sobě ukrývá rovněž ochranný kryt či redukci z 3,5mm jacku na USB-C. Na rozdíl od nedávno testované Motoroly Razr (2022) s kompletně plastovým balením je obalový materiál u Xiaomi MIX Fold 2 vyroben klasicky z papíru.

Xiaomi MIX Fold 2 je v rozevřeném stavu krásně tenký, na tloušťku má pouhých 5,4 milimetrů. Působivá je však i velmi nízká hmotnost 262 gramů

Další věcí, které si při držení Xiaomi MIX Fold 2 okamžitě všimnete, je tloušťka zařízení. Jak ve složeném, tak v otevřeném stavu se totiž jedná o velmi tenký telefon a konkrétně v zavřeném stavu takřka nelze poznat rozdíl oproti držení běžných smartphonů. Zajímavostí pantu je přitom to, jak reaguje v úhlu rozevření cca 90 stupňů, kdy se automaticky celý rozevře, případně zaklapne, což značí, že Xiaomi s žádnou obdobou režimu „Flex“ alespoň u tohoto modelu nepočítalo.

To je však celkem škoda, neboť použitý 8,02" displej je jinak skvostný. Využívá technologii LTPO2 pro adaptivní změnu obnovovací frekvence (až 120 Hz), má špičkovou kvalitu a rovněž relativně málo viditelný ohyb displeje v oblasti pantu. Zajímavostí je také nasazení ochranného skla Schott UTG, čelní displej pak kryje Gorilla Glass Victus.

Při detailním zkoumání ohebného displeje si lze pod správným úhlem a za dobrého světla všimnout snímače připomínajícího UDC, jedná se však pouze o ambientní senzor pro správnou regulaci jasu

V oblasti vnitřního displeje jsme si rovněž všimli něčeho, co připomíná tzv. UDC (Ultra Display Camera), kterou známe z Galaxy Z Foldu4. V tomto případě se však jedná pouze o ambientní senzor, veškeré fotoaparáty jsou tak uloženy výhradně na vnější straně zařízení. Čím dalším na nás MIX Fold 2 zapůsobil, to se dozvíte v přiloženém videu.

Xiaomi MIX Fold 2 512+12 GB

Rozměry161,1 × 144,7 × 5,4 mm, 262 g
DisplejAMOLED, 8,02" (2 160 × 1 914 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1+, 1×3,2 GHz + 3×2,75 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor4 500 mAh