Vyzkoušeli jsme Oppo Find N2, nejpraktičtější ohebný telefon svého druhu

aktualizováno o video
1
Vyzkoušeli jsme Oppo Find N2, nejpraktičtější ohebný telefon svého druhu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Skládačka Find N2 příjemně padne do dlaně, palci lze obsloužit zhruba dvě třetiny velké obrazovky
  • Bohužel však nemá zvýšenou odolnost a u druhé generace nepodporuje ani bezdrátové nabíjení

Svět ohebných smartphonů začíná být stále pestřejší a Oppo je důkazem toho, že lze přijít se zařízením, které má velký ohebný displej à la tablet a přitom je stále pohodlné jej používat. Jaké jsou naše dojmy z Oppo Find N2?

Praktičtější skládací telefon nenajdete: Oppo Find N2

Když skládačka skvěle padne do dlaně

Již druhou generaci původního Oppo Find N s lakonickým označením Oppo Find N2 nelze označit za vyloženě žhavou novinku, neboť byla představena na sklonku minulého roku, přesto stojí za pozornost. Důvodem je především samotná konstrukce, která je na rozdíl od ostatních ohebných smartphonů tohoto typu (například Galaxy Z Fold4) relativně kompaktní. Namísto podlouhlého tvaru sází Oppo Find N2 na širší boky, ovšem uživateli je to pouze ku prospěchu.

Oppo Find N2 se skutečně velmi pohodlně drží a používá, přičemž provedení je praktické i z jednoho jiného důvodu, neboť lze palci obsloužit zhruba dvě třetiny plochy displeje v zavřeném i otevřeném stavu. Zařízení je kromě toho, že se pohodlně drží, zajímavé také zpracováním pantu, jenž se vyznačuje zanedbatelnou mezerou mezi jednotlivými částmi. Za nevýhodu lze považovat snad jen absenci zvýšené odolnosti, ovšem rozměrově se Oppu podařilo trefit přesně do našeho vkusu.

Velký displej uvnitř i venku

Oppo Find N2 stojí za pozornost také provedením ohebného displeje, ostatně veškeré technické podrobnosti najdete v přiloženém katalogu i našem předešlém článku s představením. Zobrazovací panel má krásné barvy, vysoký jas, ale také sympatické provedení „rýhy“ v oblasti ohybu. Ta během používání nepůsobí nijak rušivě a na první pohled ani není příliš viditelná.

Rozměrný je také vnější displej, který je radost obsluhovat, telefon lze tak v mnoha případech pohodlně používat a vyřídit vše důležité bez nutnosti jej otevřít. Za zmínku stojí rovněž provedení pantu, který byl oproti první generaci vylepšen a umožňuje nechat displej rozevřený v různých úhlech.

Z další výbavy stojí za zmínku podpora 67W nabíjení, pouze však drátově, což lze považovat za ústupek oproti první generaci, která zvládá i bezdrátové nabíjení. Baterie na druhou stranu nabídne solidní kapacitu 4 520 mAh, která by měla v kombinaci s procesorem Snapdragon 8+ Gen1 bez větších problémů zprostředkovat jednodenní používání.

Oppo Find N2

Rozměry132,2 × 140,5 × 7,4 mm, 233 g
DisplejAMOLED, 7,1" (1 920 × 1 792 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1+, 1×3,2 GHz + 3×2,75 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 16 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor4 520 mAh, doba nabíjení: 0:42 hodin