Vyzkoušeli jsme nejlepší skládačku od Viva, jaký je X Fold+ naživo?

Videopohled
1
Vyzkoušeli jsme nejlepší skládačku od Viva, jaký je X Fold+ naživo?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Plusová varianta nabídne o něco vyšší výkon
  • Upravena byla rovněž kapacita baterie i nabíjecí výkon

Není tomu tak dávno, co na náš trh Vivo uvedlo svůj vlajkový model X80 Pro, který nás kromě špičkového výkonu a povedené fotovýbavy zaujal především novou generací ultrazvukové čtečky otisků prstů. Čínský výrobce je však aktivní také v oblasti „skládaček“, tedy telefonů s ohebným displejem, a proto jsme využili příležitosti se podrobně podívat na nejnovější počin s označením Vivo X Fold+.

Vivo X Fold+ je našlapaná skládačka v nejlepší verzi

Pokud pravidelně sledujete mobilenet.cz, jistě vám neunikl náš videopohled na Vivo X Fold. Smartphone s ohebným displejem typu tablet je zajímavý třeba tím, že má hned dvě ultrazvukové čtečky i 66W drátové a 50W bezdrátové nabíjení. A jak už naznačuje samotný název, plusová verze přináší spíše menší vylepšení.

V čem se Vivo X Fold+ liší?

Výrobce u modelu Vivo X Fold+ nově nasadil Snapdragon 8+ Gen1 namísto původního procesoru 8 Gen1, což znamená ještě o trochu více výkonu a hlavně menší zahřívání. Další změnou, která stojí za zmínku, pak může být vylepšená baterie. Tu je nově možné nabíjet výkonem až 80W drátově, což je stejný nabíjecí výkon, jako má X80 Pro. Navíc se mírně zvýšila kapacita na 4 730 mAh, což je jen o 130 mAh více, než tomu bylo u modelu X Fold. Není to sice velký nárůst, ovšem vzhledem k zachování všech rozměrů i hmotnosti, která činí nemalých 311 gramů, to není vůbec špatné.

Novinka si zachovává na chlup stejné rozměry i hmotnost s modelem Vivo X Fold, baterie je však nově o 130 mAh větší

Designově se pak jedná o naprosto stejný telefon, žádných změn jsme si nevšimli ani v tuhosti samotného pantu a dokonce se nám do rukou dostala i stejná barevná varianta s líbivou imitací kožených zad, která nebudou trápit nevzhledné otisky a jsou příjemná na dotek.

Výrobce u modelu Vivo X Fold+ nasadil Snapdragon 8+ Gen1 namísto původního procesoru 8 Gen1, což znamená ještě o trochu více výkonu a hlavně menší zahřívání oproti modelu Vivo X Fold

Vivo X Fold+ je v tuto chvíli tedy spíše zajímavou ukázkou toho, jak mohou výrobci pracovat s vnitřním prostorem a jednotlivými komponentami + při zachování rozměrů i hmotnosti například navýšit kapacitu baterie.

Vivo X Fold+

Rozměry162 × 144,9 × 7,4 mm, 311 g
DisplejAMOLED, 6,53" (2 520 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1+, 1×3,2 GHz + 3×2,75 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 730 mAh, doba nabíjení: 0:35 hodin
Diskuze ke článku
Josef Kubeš
Josef Kubeš
Líbí se mi oproti Foldům rozumnější poměr stran vnějšího displeje. Jistě je daleko použitelnější než uzoučký displej Samsung Foldů, který prakticky nepoužívám a radši telefon otevřu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze