Vyzkoušeli jsme HTC One s novým Androidem 4.2.2 (video)

HTC One dostává i v České republice tento týden velký update na novou verzi Androidu 4.2.2, obohacenou samozřejmě o nadstavbu HTC Sense. Změn není málo a vesměs jsme se dočkali různých úprav ovládání a vylepšení některých prvků. Podívejte se na změny na videu.

HTC se o svou vlajkovou loď v celku logicky velmi dobře stará a připravuje pro nic vzornou podporu. Postupně rozšiřuje počet partnerů v BlinkFeedu a samozřejmě připravuje i nejnovější aktualizace. Nyní jsme se i v České republice dočkali updatu na nejnovější verzi Androidu, která v současnosti vůbec existuje, a sice Android 4.2.2. Jedná se samozřejmě o menší aktualizaci, která nezahrnuje nějaké převratné změny. Spíše jsme se dočkali drobných úprav a vítaných vylepšení. Co je tedy nového vám prozradíme na videu nebo ve stručných bodech níže.

HTC One – novinky aktualizace na Android 4.2.2

Hlavní změny v aktualizaci na Android 4.2.2 pro HTC One

  • V horní vysouvací liště je nově po stisku tlačítka přístup k vypnutí/zapnutí nejčastěji používaných funkcí. Tato nabídka je přímo přístupná při swypnutí dvěma prsty
  • Nově je možno si v notifikační liště zobrazit procentuální stav nabití baterie
  • Kapacitní tlačítka pod displejem je nově možno namapovat odlišným způsobem - swypnutím prstu z tlačítka domečku směrem vzhůru je spuštěno Google Now, dvojí poklepání spustí multitasking nabídku a podržení kontextovou nabídku. Ve výchozím nastavení je ale funkce tlačítka stejná, jako doposud.
  • Na zamykací obrazovku je možno si nově vybrat i některý z původních widgetů od Googlu, není ale dostupných více obrazovek
  • Do služby BlinkFeed je nově možno si přidat Instagram
  • Na zamykací obrazovku je možno si nově vybrat i některý z původních widgetů od Googlu, není ale dostupných více obrazovek
  • Nově se po přidání zástupce programu do spodní lišty ikonka programu neodstraní ze seznamu aplikací a další menší změny v navigaci
HTC One - oficiální fotografie

Dále byl mírně vylepšen fotoaparát, u kterého se zlepšila kvalita snímků a přibyly nové filtry a další drobnosti. Všimli jste si dalších vylepšení? Jaké máte zatím s nejnovější aktualizací zkušenosti?

Technické parametry HTC One

Kompletní specifikace
Konstrukce137,4 × 68,2 × 9,3 mm, 143 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 3, 4,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát4 Mpx (2 688 × 1 520), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 100 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostbřezen 2013,
Diskuze ke článku
Michal
Musím říct, že 4.1 byl lepší. To co předvádí Beat Audio ekvalizér v přehrávači do sluchátek v Androidu 4.2 je něco strašného. Celkem jsem si zvykl, že po stisku klávesy domů, např. v nějaké spuštěné aplikaci, jsem se dostal do hlavní menu, v nové 4.2.2 na "plochu" .. též mínus. Dalším mínusem je, že po stažení horní lišty se nejde dostat okamžitě do nastavení, ale pouze do zapnutí/vypnutí funkcí. Jako plusy vidím ukazatel stavu baterie v procentech (ikdyž widget ne nějaké z ploch stačí) a novou Beats tapetu. Můj názor je, že verze 4.2.2 mohla být více propracovaná, když už .. tak měla přivést více změn (i ve vzhledu a hlavně změn kladných, ne záporných) a za třetí, že byla momentálně uplně zbytečná, protože One pracovala s 4.1 velice dobře, dovolím si říct, snad i lépe (hlavně Beats ekvalizér) Moje známka 3!
Jirka
Zdravím,chtěl bych se zeptat, v recenzích všude chválí displej jak je dobře čitelný na slunci,ale moje One na plné podsvícení je horší než Xperia Arc S. Je to důvod k reklamaci?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze