Vyzkoušeli jsme Amazfit GTR 4: odolné hodinky s ultrapřesnou GPS

aktualizováno o video
Vyzkoušeli jsme Amazfit GTR 4: odolné hodinky s ultrapřesnou GPS
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Jde o cenově dostupnější a velmi elegantní chytré hodinky
  • Displej je kvalitní a skvěle čitelný
  • Výrobce slibuje nadprůměrnou výdrž na nabití
  • Již za pár týdnů bude zahájen prodej na českém trhu

Pokud se řadíte mezi vyznavače sportů a hledáte odolné hodinky s kvalitní GPS, určitě byste si neměli nechat ujít horkou novinku ze stánku Amazfit. Společnost na veletrh IFA 2022 totiž přivezla včera představený model chytrých hodinek Amazfit GTR 4, který lze směle označit za to nejlepší, co Amazfit aktuálně dokáže nabídnout. Jaké jsou nové hodinky populárního čínského výrobce naživo?

Amazfit GTR 4 z veletrhu IFA: na ty si počkejte!

Dalo by se říct, že Amazfit GTR 4 nabízí tu nejlepší možnou výbavu, která se však ukrývá v relativně kompaktním těle. Na rozdíl od T-Rex 2 se jedná o méně robustní model, který se hodí do společnosti. Verze s textilním páskem je pak praktická v tom, že bude komfortní na jakkoliv velkém zápěstí. Upínání totiž řeší suchý zip, pomocí něhož si přesně zvolíte velikost, která vám vyhovuje. Problém však není ani pásek vyměnit za jiný.

Co nás však na hodinkách opravdu zaujalo, to je úroveň zpracování. Společnosti, která se dříve zaměřovala na levnější modely, které tak také vypadaly, se totiž povedlo představit opravdu velmi pěkné a elegantní chytré hodinky. Luneta vystupuje pouze mírně nad displej a tlačítka v případě vyzkoušené barevné varianty mají pěkný červený akcent. Hodinky jsou navíc i navzdory 1,43" AMOLED displeji stále relativně kompaktní a na zápěstí nepůsobí nijak masivně. Vše podtrhují elegantní boční tlačítka včetně praktické korunky.

Podobně jako předchozí modely Amazfit přitom disponují vyspělou GPS, a to konkrétně díky speciálně upravené anténě. Výrobce se chlubí tím, že dosahuje 99% přesnosti určení polohy ve srovnání s nejlepšími zařízeními určenými pouze pro určování polohy pomocí GPS. To jsme si v budově, kde se veletrh koná, bohužel nemohli vyzkoušet, ale jistě se na to zaměříme, jakmile se hodinky podívají do redakce mobilenet.cz. K dispozici jistě budou i široké možnosti nastavení přesnosti určení lokace, od čehož se následně bude odvíjet i výdrž hodinek na jedno nabití. Chybět nemá ani možnost importu či naopak exportu dat souvisejících se zvolenou trasou.

Z dalších funkcí pak stojí za pozornost až 14denní výdrž na plné nabití, zabudovaná asistentka Alexa od Amazonu či možnost telefonních hovorů po propojení se smartphonem.

Technické parametry Amazfit GTR 4

Kompletní specifikace
Konstrukce46 × 46 × 10,6 mm, 34 g, odolnost: ano
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,43" (466 × 466 px), tvar: kruhový
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 2,6 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor475 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostzáří 2022, 5 499 Kč
Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Nevypadají zle, až na tu korunku. Ta mi tam vůbec nesedí a raději bych tam viděl dvě stejná tlačítka. Jinak Amazfit hodinky umí a za svoji cenu to není špatné.
David Šikuta
David Šikuta
Velká škoda té nevzhledné korunky. Stejně mi přijde, že každý chodí přes dotýkat a na korunku kašle. Přitom úplně ničí jinak povedený vzhled. A tím i fakt povedené hodinky. Snad bude i nějaká sport verze bez té ohavnosti :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze