Využíváte Spotify zdarma? Některá nová alba si neposlechnete

1

Hudební streamovací služby jsou na vzestupu a mnohé se vezou na úspěšné vlně Spotify. Právě tato švédská společnost dost možná přehodnotí svou dosavadní politiku a uživatelům, kteří využívají bezplatnou verzi, neumožní přístup k vybraným albům.

Spotify

V současné době využívá Spotify více než 100 miliónů uživatelů, přičemž platících je 50 miliónů. Ti mají možnost poslouchat hudbu bez reklam a současně také libovolně přeskakovat skladby na všech platformách. Uživatelé využívající verzi zadarmo naopak musí akceptovat občasné reklamy a další omezení. Dle počtu uživatelů se zdá, že bezplatný model mnohým velmi vyhovuje. Brzy má však dorazit změna, která neplatící uživatele omezí o něco více. Nově vydaná alba vybraných interpretů budou zpřístupněna pouze platícím uživatelům.

TIP! Spotify se integruje do navigační aplikace Waze od Googlu

Dosavadní nabídka hudby zůstane nezměněna a případné omezení se bude týkat nových alb a vybraných umělců. Typicky půjde o ty, kteří svou hudbu na Spotify neumísťují z důvodů, že ji nechtějí nabízet zadarmo. Jmenovat můžeme zpěvačku Taylor Swift, Beyoncé, Rihannu nebo rapera Kayneho Westa. Kdy se dohoda s vydavatelstvími zastupujícími například zmíněné interprety projeví, není v tuto chvíli jisté. Pravděpodobně však první změny můžeme očekávat již v letošním roce.

Stáhnout Spotify

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Anonymní jméno
Jakožto uživatel bezplatné verze toto vítám, protože takový odpad stejně neposlouchám :-P

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze