Vylepšení teleobjektivu u Applu? Snad již s příchodem iPhonu 15

Vylepšení teleobjektivu u Applu? Snad již s příchodem iPhonu 15
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Apple údajně vyjednává se společností Jahwa Electronics, která vyvíjí mobilní fotoaparáty
  • Nový objektiv by mohl být periskopický a lákat na vícenásobné přiblížení

Apple přichází se zásadními inovacemi spíše později, jako kdyby si vždy vše chtěl patřičně rozmyslet. To se týká také fotoaparátů, navzdory tomu, že objektivy nasazované v současných iPhonech patří jednoznačně mezi špičku. V jednom ohledu iPhony musí na některou konkurenci hledět z dálky, tím je možnost opravdu velkého přiblížení bez ztráty kvality, což běžně zajišťují periskopické objektivy. Žádný takový se prozatím v žádném telefonu od Applu neobjevil. Uživatelé si musí vystačit s teleobjektivem s trojnásobným zoomem u iPhonu 13 Pro.

Možná se však pomalu blýská na lepší časy. Naznačují to alespoň informace thelec.net, který uvádí, že Apple údajně uzavřel dohodu se společností Jahwa Electronics, která pochází z Jižní Koreje a zabývá se vývojem a výrobou fotoaparátů pro mobilní telefony. Specializuje se přitom na automatické ostření a optickou stabilizaci obrazu. Na možnou spolupráci poukazuje i opravdu velká investice ve výši 155 miliónů dolarů, což by mohlo dávat tušit stavbu zcela nové výrobní linky.

Právě na ní by mohly být vyráběny nové komponenty pro budoucí iPhony, neboť Apple často vyžaduje vybudování nových výrobních linek tak, aby byla poptávka spolehlivě uspokojena. Nový hardware pro fotoaparáty, dost možná i pro periskopický objektiv, by měl být produkován od 2. čtvrtletí 2023 a prvně se objevit nejdříve v případě iPhonu 15.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze