Výhradním dodavatelem OLED displejů pro iPhone 8 má být Samsung

11

V příštím roce se očekává příchod zásadně přepracovaných iPhonů, a to mimo jiné v rámci oslav 10 let od uvedení vůbec prvního iPhonu. Minimálně jeden model by pak měl nabídnout OLED displej. Dle posledních informací se zdá, že výhradním dodavatelem pro Apple bude Samsung.

Samsung Galaxy S7 edge
Samsung je v případě OLED displejů v tuto chvíli nejzkušenější

Není to poprvé, kdy se spekuluje o nasazení OLED displeje do budoucích iPhonů. Pakliže by se informace potvrdila, šlo by o premiéru v mobilním telefonu od Applu. Nasadit OLED displej však není nic jednoduchého, neboť jej na světe vyrábí pouze tři společnosti. Jde o Samsung Display, LG Display a Japan Display. Otázku, koho zvolit, napoví podíl na trhu. Celých 95 % totiž drží společnost Samsung Display, která má také největší zkušenosti. Zakřivené OLED panely už několik let nasazuje do svých telefonů a displeje dodává i svým konkurentům.

TIP! iPhone 8 přijde ve třech verzích, jedna z nich s OLED displejem

Samsung navíc plánuje investovat více než 12 miliard dolarů do výrobních zařízení OLED displejů, což je mnohem více než dva zbývající konkurenti zmínění výše. I to je další důvod výhodné výchozí pozice Samsungu. Zdá se totiž, že jedině on bude moci uspokojit jistě nemalou poptávku Applu na dodávku dostatečného množství OLED panelů. Není totiž tajemstvím, že další generace iPhonů se bude prodávat velice slušně. Samsung Display by se tak mohl stát výhradním dodavatelem displejů pro giganta typu Applu.

Zdroje: businesskorea.co, sammobile.com

Diskuze ke článku
Mobilenet "Lover"
Vyhlášení souteže o Xiaomi Mi Mix už je zase po termínu, ale řekl bych, že vyhraje nějaké random smyšlené jméno :).

Co mi na to řekne redakce Mobilenet?
Petas
Co ti napsala redakce uz vis, ale zkus zase ty odpovedet me, proc pises neco o Xiaomi, kdyz je tu clanek o OLED pro iPhone. Nevzal sis prasky na paranoiu rano ze?? :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
chuck
Doufám že i baterií
Milan Strnadel
Milan Strnadel
Nedá mi to,
Dříve jsem byl zastánce LCD displeje, pokud byl kvalitní, tak i pozorovací úhly byly velice dobré. Ale na větších úhlopříčkách je amoled velice efektivní, koukatelneho.

Problém nastává, když upravujete fotku na amoledu a postnete například na facebook, kde si to lidé rozkliknuti na lcd.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze