Vstříc nepříznivým podmínkám, testujeme Samsung Galaxy XCover6 Pro

2
Vstříc nepříznivým podmínkám, testujeme Samsung Galaxy XCover6 Pro
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Výkon odolnému telefonu dodává Snapdragon 778G
  • Praktická jsou tlačítka navíc pro rychlé ovládání
  • Povrch telefonu takřka zamezuje nechtěnému vyklouznutí

Samsung dlouhé roky ve svém portfoliu drží řadu odolných telefonů XCover. Nejnovějším přírůstkem je Galaxy XCover6 Pro představený teprve před několika týdny. Novinka míří i na český trh a cena atakuje takřka 15 tisíc korun, což rozhodně není málo. Pakliže čekáte vlajkový telefon s vyšší odolností, můžete být nemile překvapeni.

Samsung Galaxy XCover6 Pro

První pohled vás jednoznačně utvrdí v tom, že máte tu čest s odolným Samsungem. Výrobce si udržuje svůj design, kdy černou barvu doplňují stylové červené doplňky, které se nachází například kolem tlačítek či fotoaparátů na zadní straně. Telefon má masivní rámeček, který je pogumovaný, zadní strana plastová s protiskluzovým povrchem. Nepřekvapí, že je plněn vojenský standard MIL STD-810G, telefon tak zvládne i pády z výšky, přičemž by se mu nemělo nic zásadního stát. Problémem není ani voda a prach, je plněna certifikace IP68.

Odolnost je zajištěna i skrze odnímatelný zadní kryt. Ten budete muset sundat vždy, když budete chtít vložit nano SIM kartu či paměťovku. Stejně tak i v případě, když byste náhodou chtěli vyměnit baterii. Ano, baterie je uživatelsky vyměnitelná. To je ovšem její jediné plus, kapacita 4 050 mAh je spíše podprůměrná a výdrž dosahuje sotva jednoho celého dne.

Samsung Galaxy XCover6 Pro

U displeje se rovněž dbalo na zvýšenou odolnost a 6,6" IPS panel je chráněn sklíčkem Gorilla Glass Victus+. Je však velká škoda, že výrobce nenasadil AMOLED panel. Telefon je předurčen na používání venku, kde by se kvalitnější displej s vyšším jasem rozhodně využil. Takto si musíte vystačit s průměrem, Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí.

Prostředí je naopak silná stránka telefonu, což u Samsungu není překvapení. Nasazen je Android 12 s červencovými bezpečnostními záplatami. Skvělou zprávou je, že Galaxy XCover6 Pro je zařazen mezi smetánku a aktualizace bude dostávat každý měsíc. Nad Androidem bdí nadstavba One UI 4.1, která napomáhá ovládat systém na velkém displeji. Vítaným prvkem jsou tlačítka pro rychlé ovládání. Horní klávesa je pevně nastavena na rychlé spuštění svítilny. Bohužel je podmínkou mít odemčený telefon. Na levém boku je obrovská klávesa XCover, které lze přiřadit dvě funkce: pro krátký a dlouhý stisk. Spustit se může jakákoliv nainstalovaná aplikace, ale například můžete tlačítku přiřadit i funkci Zpět či Domů. Pro leváky může jít o skvělé řešení, jak telefon obstojně ovládat jednou rukou.

Samsung Galaxy XCover6 Pro

Spíše jen doplňkem jsou na novince fotoaparáty, přičemž na zádech jsou tentokrát dva. Slušný 50megapixelový snímač obstojí především během dne. Doplňuje jej ultraširokoúhlý objektiv s 8 megapixely.

Ukázkové fotografie

Samsung Galaxy XCover6 Pro nadále testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte se zeptat v diskuzi pod článkem.

Samsung Galaxy XCover6 Pro
Kde koupit nejvýhodněji

Samsung Galaxy XCover6 Pro

Samsung Galaxy XCover6 Pro

Rozměry168,8 × 79,9 × 9,9 mm, 235 g
DisplejTFT IPS, 6,6" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 778G, 1×2,4 GHz + 3×2,2 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor4 050 mAh
Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
pfff, za ty kacky urcite chybi : OIS a 25W nabijeni. Doufam ze jde jen o sekanec a 15W je jen dodavany adapter v baleni. Protoze krome te odolnosti, ktera je spekulativni, staci 1 dobry pad a muze byt po vsem, zde nevidim zadna pozitiva. 99,99% chytrych telefonu ma baterii napevno, tim maximalne tento samsung lehce vycniva z davu, tot cele... Je to zoufale, trpici vybava resp. kompromisy v ni... oni nedovedou nebo nechteji "opancerovat" treba S21 a hodit na trh aby to nestalo ranec. A pak se lide uchyluji ke koupi pochybnych verglu typu Dogee apod.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze