„Vojensky“ založené LG Q61 láká na 5 fotoaparátů

12
„Vojensky“ založené LG Q61 láká na 5 fotoaparátů
Fotografie: LG
  • Telefon je vybaven procesorem Helio P35 s 4GB operační pamětí
  • 6,3palcový IPS displej je vybaven Full HD+ rozlišením
  • Na zadní straně dominuje 48megapixelový fotoaparát

LG skrze oficiální stránky představilo svůj nejnovější počin Q61, který volně navazuje na loňský a vcelku povedený telefon LG Q60. Novinka na první pohled vypadá podobně, ale několik odlišností nalézt lze. Čelní straně dominuje 6,5palcový IPS displej s Full HD+ rozlišením a malým průstřelem v levém horním rohu, kde je čelní 16megapixelový fotoaparát. Už by to snad ani nebyl mobil od LG, kdyby chyběl vojenský standard MIL STD-810G, což znamená, že by měl telefon odolat například pádům či teplotním rozdílům.

LG Q61

Pod kapotu LG letos nastěhovalo procesor Helio P35 od MediaTeku, což není moc velký důvod k radosti, ale jsme v segmentu střední třídy. Procesor doplňuje 4GB RAM a 64GB interní úložiště s možností rozšíření paměťovou kartou. Samozřejmostí je nejnovější Android 10 a možnost zabezpečení otiskem prstu, přičemž čtečka je na zádech telefonu.

Na stejném místě, jen o něco výše, je letos sestava čtyř horizontálně orientovaných fotoaparátů. Hlavní 48megapixelový snímač doplňuje 8megapixelový ultrširokoúhlý objektiv. Dostalo se také na 5megapixelový portrétní fotoaparát a nakonec 2megapixelovou makro kamerku. Ano, ačkoliv bychom očekávali vyšší rozlišení u makro snímače, nestalo se tak.

Telefon je slušně vybaven co do konektivity. Má USB-C, LTE, Bluetooth 5.0 a také NFC. Posluchače hudby pak rozradostní i 3,5mm jack. Kapacita baterie se zastavila na 4 000 mAh. LG Q61 prozatím přichází jen v bílé variantě a v tuto chvíli míří na jihokorejský trh. Cena je v přepočtu stanovena na zhruba 9 tisíc korun s daní.

Technické parametry LG Q61

Kompletní specifikace
Konstrukce164,5 × 77,5 × 8,3 mm, 191 g, konstrukce: klasická, odolnost: MIL-810G
DisplejTFT IPS, 6,5" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetMediaTek helio P35, CPU: 8×2,3 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
G
Myslel som, že LG sa bude snažiť zabrániť osudu, ktorý čakal HTC. Namiesto toho - nie, že sa pomaly blíži, ale rovno na maximum beží oproti priepasti smetiska dejín. Ani keby bol úplne nezničiteľný (a odolnosť je len na papieri, lebo nemá ani IP certifikáciu), tak s procesorom Helio P35, 4GB RAM a IPS 60Hz displejom je to za 9000kč proste výsmech zákazníkom. Na atraktívnosti tomu nepridáva ani priestrel v spojení s až smiešne gigantickou bradou, kde by sa zmestilo 10 kamier vedľa seba - Pixel má v podobne veľkom čele senzory na trojrozmerné skenovanie a aj tak je to hnus.
End
Tento mobil se už u nás prodává pod názvem K61 u nás to je K série ale v korei je to Q Série, a u nás je za cenu 7 890kč což je ale moc vzhledem k starému cpu.
St
Koukal jsem na charakteristiky. A ono LG bylo na školení u HTC. Je fakt, že to k nim nemají zas tak daleko. Docela by mě zajímali myšlenkové pochody jejich marketingového oddělení. Chtít tolik peněz za takový telefon mi přijde jako docela drsný výsměch zákazníkům.
anonym
Tenhle rok bude asi v mobilní historii slavnej.

LG, Sony a Motorola se s úspěchem řítí do propadliště dějin. Zbytek výrobců, paradoxně kromě Applu, dává svoje telefony buď s top parametry za nehoráznou pálku, nebo s hrozným poměrem cena/výkon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze